NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Primul dosar penal pentru fals în declarația pe proprie răspundere

O persoană care a declarat în fals că a ieșit din casă în scop profesional, când de fapt mergea în vizită la o persoană izolată la domiciliu, va fi cercetat penal.

Este primul dosar deschis pentru fals în declarația făcută pe propria răspundere, conform ordonanței militare.

În 30 martie, o persoană ar fi prezentat polițiștilor o declarație pe proprie răspundere în care consemnase că s-a deplasat în interes profesional. De fapt, mergea în vizită la o persoană venită din străinătate și autoizolată la domiciliu, potrivit Ministerului Public.

Dosarul va fi cercetat de procurori de la Parchetul Judecătoriei Pitești.

În urmă cu două săptămâni, Codul penal a fost modificat în sensul majorării unor pedepse în contextul pandemiei de coronavirus.

Art. 326. (1) Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prevăzută la alin.(1), săvârșită pentru a ascunde existența unui risc privind infectarea cu o boală infectocontagioasă, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.”

DIGI24

loading...
Advertisements

Related posts

Solstiţiul de vară 2013: 21 iunie este cea mai lungă zi a anului

Redacția

România promovată în lume de un jurnalist britanic: „Străinii nu au habar cât de frumoasă e România”

Redacția

Marcaje speciale pe sicriele în care sunt îngropate victimele COVID-19

Redacția
Încarcă...