RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
LocalSănătate

Primul deces al unui pășcănean din cauza COVID -19

La nivelul municipiului Pașcani se înregistrează de astăzi primul caz de deces al unui pacient care a fost diagnosticat cu coronavirus. Acesta a fost depistat pozitiv în cursul nopții de 28 spre 29 martie, atunci când a și fost transferat către Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Decesul acestuia a survenit ieri noapte, după cum ne-au mărturist cei care l-au cunoscut. Bărbatul are 68 de ani, și a ajuns sâmbătă în Compartimentul de Primiri Urgență Pașcani, cu tuse seacă și dureri în zona abdominală.

Acstuia i-au fost prelevate probe care au fost trimise spre analiză la Iași. Între timp, după investigațiile de la Pașcani, s-a stabilit că are pneumonie. Când rezultatele analizelor de la Iași au confirmat prezența virusului, el a fost direcționat către spitalul de Boli Infecțioase.

Bărbatul s-a mai prezentat pe data de 24 martie la unitatea din Pașcani, unde după analize i s-a recomandat tratament la domiciliu. Potrivit informațiilor oferite de dr. Daniel Bechir, managerul unități medicale, pe data de 24 martie s-a încercat direcționarea acestuia către Boli Infecțioase Iași, dar transferul nu a fost considerat necesar.

  

Din informațiile reporterilor noștri, victima a participat în urmă cu două săptămâni la o pomenire în județul Suceava, unde a luat contact cu niște rude venite din Anglia.

Ulterior a organizat o pomenire la mormântul părinților din satul Heci, comuna Lespezi. După confirmarea infectării, DSP  a demarat o anchetă epidemiologică. Mai multe persoane din satul Heci au fost sfătuite să rămână în izolare.

Zece cadre medicale de la Spitalul Municipal Pașcani și Serviciul de Ambulanță sunt și ele în izolare.

Bărbatul va fi înmormântat în cimitirul din satul Heci.

Related posts

Catedrala ”Pogorârea Sfântului Duh” ar putea fi încălzită de Primărie! Spațiile din lăcașul de cult puse la dispoziția municipalității, pentru evenimente culturale!

Răzvan Grecu

Directorul economic al Spitalului Municipal Pașcani s-a pensionat!

Marius Parteni

Caz revoltător! O angajată, bolnavă de Covid-19, a fost concediată

Redacția
Încarcă...