NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Primul cântec internațional despre Târgu Frumos (VIDEO)

Experiența de zi cu zi a unor tineri cu origini diferite, care locuiesc de câtev aluni în Târgu Frumos, a fost transpusă într-un cântec. În perioada următoare vor urma și alte videoclipuri, melodii, activități creative destinate comunităților locale, ce au fost adaptate restricțiilor create de criza sanitară. 

Echipa de voluntari internaționali și locali ai Asociației SUPER TINERI au realizat primul cântec internațional despre Târgu Frumos. Cântecul prezintă în coreeană, italiană, spaniolă, turcă, engleză și română, experiența și viața de zi cu zi, a unor tineri cu origini diferite, care locuiesc deja de 4 luni în Târgu Frumos.

Videoclipul prezintă imagini din oraș, iar versurile exprimă aprecierea pentru natură, agricultură, viața simplă, oportunitățile creative și ospitalitatea târgoveților. Deși uneori au simțit că oamenii îi privesc curioși pe stradă, prin melodia creată voluntarii le recomandă și altor europeni să vină în Târgu Frumos, promițându-le că vor deveni mai omenoși, se vor simți celebri pentru că toată lumea le va observa prezența, vor descoperi o localitate prea puțin prezentă în albumele de turism, care le va oferi o experiență culturală autentică, într-un ”micro-cosmos”, unde vor beneficia de oportunități de învățare ”spumoase” prin faptul că vor fi non-formale.

Proiectul numit ”Laboratorul de #Arte II” prin care au ajuns cei 4 tineri în oraș, a fost dezvoltat de #ASIRYS și a obținut finanțare prin programul Corpul European de Solidaritate, cu sprijinul Uniunii Europene. Tinerii vor petrece 8 luni în Târgu Frumos, unde vor desfășura ateliere artistice gratuite despre fotografie, film, ceramică și muzică.

  
Advertisements

Related posts

100.000 lei de la bugetul local al oraşului Târgu Frumos pentru familiile sărace. Grupul PNL a votat împotrivă

Marius Parteni

7 morminte, ce datează de peste 3.500 ani, descoperite de arheologi la Târgu Frumos

Redacția

Furnizarea apei este întreruptă pe străzile 22 Decembrie și Cuza Vodă din orașul Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...