RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Primele sentințe în cazul rețelei de trafic cu minore în care au fost implicați și polițiști pășcăneni

Tribunalul Iaşi a decis ieri să condamne la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare un poliţist din judeţul Iaşi acuzat de act sexual cu un minor.

Magistraţii au mai decis să-l oblige pe Ciprian Nicu Moneaga să achite şi despăgubiri de 10.000 de lei pentru partida de sex pe care a avut-o chiar în sediul Poliţiei cu o minoră de 14 ani. În acelaşi dosar a mai fost condamnat la 6 ani şi jumătate şi Ionuţ Roşca, acuzat de trafic de minori. Cei doi şi-au recunoscut faptele în faţa instanţei, spre deosebire de alte persoane inculpate în aceeaşi cauză, pentru care judecata continuă. Una dintre acestea, tot poliţist, este acuzată tot de act sexual cu un minor după ce ar fi întreţinut raporturi sexuale cu fata de 14 ani într-o maşină.

Potrivit rechizitoriului, reţeaua de trafic de persoane ar fi fost pusă pe picioare în 2012 de către Constantin Radu Crăciun care ar fi fost ajutat în activitatea sa de mai mulţi prieteni. Aceştia fie găseau clienţii fie la cazau pe minore pentru a presta raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi. În actul de acuzare sunt prezentate şi cazurile celor doi poliţişti care au apelat la serviciile traficanţilor.

  

Primul dintre ei a fost agentul Ciprian Moneaga. Anchetatorii au plasat fapta sa în octombrie 2012, atunci când Gheorghe Paşcu, unul dintre membrii reţelei, a luat-o pe Cătălina A. şi a dus-o pe timp de seară în sediul Poliţiei din Tătăruşi. Anchetatorii menţionează că traficantul de persoane avea asupra sa şi mai multe sticle cu bere, pe care le-a băut împreună cu poliţistul. După ce a discutat cu Moneaga despre o amendă pe care ar fi trebuit să o plătească, Paşcu i-a dat de înţeles fetei că va trebui să întreţină raporturi sexuale cu poliţistul. Pentru a permite acest lucru, la un moment dat, traficantul a părăsit sediul de Poliţiei.

„După plecarea inculpatului Paşcu Gheorghe, învinuitul Moneaga Ciprian Nicu i-a cerut părţii vătămate să întreţină raporturi sexuale cu el, spunându-i că îi dă 20 de lei. Partea vătămată i-a răspuns că nu are nevoie de banii lui, dar învinuitul i-a băgat în buzunar mai mult forţat două bancnote a câte 10 lei“, se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii spun că în continuare fata i-a relatat poliţistului că nu are decât 14 ani, însă că acesta i-ar fi replicat că dacă nu se va culca cu el îi va spune lui Gheorghe Paşcu să o abandoneze pe un câmp din comună.

„A început să o dezbrace de bluză şi a rămas în blugi şi sutien şi văzând că nu poate scăpa, partea vătămată i-a spus că nu întreţine raporturi sexuale decât cu prezervativ, sperând că poliţistul nu are. Învinuitul avea însă prezervative în biroul său, iar partea vătămată a fost nevoită să întreţină raporturi sexuale cu el, chiar în incinta postului de poliţie“, se mai arată în documentul citat.

Tot în rechizitoriu se arată că Moneaga se afla în momentul respectiv în timpul serviciului şi că era îmbrăcat în uniformă şi cu arma din dotare asupra sa. Pentru ca trecătorii să nu vadă ce se întâmplă în sediul de poliţie, ajutorul de şef de post a pus o pătură în geam şi ar fi încuiat uşa. După ce a întreţinut raporturi sexuale cu fata, poliţistul ar fi continuat să bea împreună cu traficantul de persoane. Acesta din urmă a luat-o ulterior pe minoră şi transportat-o la domiciliul unui alt membru al reţelei.

sursa Ziarul de Iași

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 


Related posts

Polițiștii rutieri au dat 516 amenzi în două zile

Redacția

Pedeapsă mai aspră la Curtea de Apel pentru tânărul care a ucis cu securea un pădurar din Sirețel

Redacția

Hoț de poșete identificat de polițiștii TF din Pașcani. La reconstituirea faptelor au fost găsite o parte dintre bunuri

Oana Cordoneanu
Încarcă...