RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Primele doze de vaccin de la Moderna se distribuie miercuri în țară. Cele mai multe ajung la Iași

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) anunță că miercuri vor fi distribuite în centrele din țară peste 26.000 de doze de vaccin Moderna. Cele mai multe doze ajung la Centrul Regional de Distribuție Iași.

Potrivit CNCAV, 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite către centrele regionale din țară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

„Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade Celsius”, anunță reprezentanții CNCAV.

Din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite la Centrul Regional de Distribuție Brașov – 4.810 doze, la Centrul Regional de Distribuție Cluj – 5.290 de doze; la Centrul Regional de Distribuție Constanța – 4.360 doze; la Centrul Regional de Distribuție Craiova – 4.220 dde doze; la Centrul Regional de Distribuție Iași – 5.210 doze; la Centrul Regional de Distribuție Timișoara – 2.320 doze.

Advertisements
  

Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 9.790 doze

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, mai spun cei de la CNCAV.

digi24

Related posts

Medicii de familie atrag atenţia că vaccinarea copiilor trebuie să continue

Redacția

Se anunţă o criză majoră de personal cu calificare medie în spitalele ieşene

Redacția

Secția de Pompieri Pașcani organizată pentru a face față deficitului cauzat de COVID-19!

Marius Parteni
Încarcă...