NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Primele declarații ale pasagerilor din avionul care a întâmpinat probleme la aterizare: “Am crezut că e un exercițiu”

A fost activat Planul Roșu de intervenție pe Aeroportul Internațional din Iași, după ce un avion plin cu pasageri s-a rotit în aer minute bune, până să reușească să aterizeze. Sistemul de navigare al aeronavei s-ar fi defectat.

Aparatul companiei WizzAir venea dinspre Bergamo, Italia, și după o încercare ratată, pilotul a reușit să aducă aeronava la sol, în siguranță. Probleme au fost și la Timișoara, unde un avion al aceleiași companii nu a mai putut decola, dar nu din motive tehnice.

Avionul cu 107 pasageri la bord, a decolat la ora 10 și 5 minute de pe aeroportul din Bergamo.

La ora 13:25 ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internațional din Iași, însă, cu numai 20 de minute înainte, pilotul a anunțat turnul de control că nu poate aduce aeronava la sol, din cauza unei probleme tehnice.

  

ISU a activat imediat Planul Roșu de intervenție: la ora 13:13, peste 50 de pompieri, cu 22 de autospeciale de intervenție, plus alte zeci de Poliție, SMURD și Ambulanță, au fost direcționate către Aeroportul Internațional din Iași. Avionul s-a rotit în aer timp de 8 minute.

Cpt Ionel Roșu, purtătorul de cuvânt ISU Iași: “Aterizare…defecțiuni la sistem de navigație. După aterizare în condiții de siguranță, cei 107 pasageri aflați la bord au refuzat acordarea asistenței medicale”.

Pasagerii din avion spun că nu au primit nicio explicație.

“La prima încercare n-a reușit să aterizeze. Bine că am ajuns cu bine. Stewardesele erau liniștite. Prima tentivă e nereușită, era ceva în neregulă….” a spus un bărbat.

“-Nu a fost un zbor prea plăcut.
-Vi s-a spus ce s-a întâmplat?
-Nu, nu.
-V-ați panicat? Mai ales că aveți și copil?!
-Ce să zic, da, dar nu mult. În afară de aterizare, mi s-a părut de începător….. ambulanțe, pompieri…sincer, am crezut că e un exercițiu”.

Nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Marți, spun surse din anchetă, avionul ar fi trebuit să facă un ultim zbor pe rutele operate pe aeroportul din Iași.

Romeo Vatra, director interimar Aeroportul Internațional Iași: A fost o prolemă la sistemul de navigare, incident anunțat de pilotul avionului cu 20 de minute înainte de a ateriza. După o încercare ratată, pilotul a reușit să aterizeze în condiții foarte bune”.

Până la această oră, compania WizzAir, implicată în incident, nu a oferit un punct de vedere.

Un alt avion al aceleiași companii a avut probleme la Timișoara. Aparatul trebuia să decoleze luni dimineața la ora 6 și 10 minute spre Roma, dar pasagerii au fost anunțați că timp de 14 ore aparatul va rămâne la sol, din lipsă de personal.

Cei 187 de călători au fost opriți de la îmbarcare, unii chiar din autobuzul care îi transporta spre aeronavă. Reprezentanții companiei spun că persoanelor vulnerabile și copiilor li s-a asigurat cazarea, pe cheltuiala WizzAir, dar nu au oferit alte detalii.

stirile prov tv

Advertisements

Related posts

Programul muzeelor din Iași pentru ziua de 24 ianuarie

Oana Cordoneanu

Șoferul implicat într-un accident în care a murit un pășcănean și-a aflat sentința

Redacția

Stop incendiilor de vegetație uscată! 44 de hectare au ars în arderi necontrolate

Redacția
Încarcă...