NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Primarul unei comune din zona Pașcani a amendat viceprimarul!

Premieră în administrația locală! Viceprimarul unei comune din zona Pașcani, a fost amendat cu 3.000 de lei, pentru că nu își duce la îndeplinire sarcinile de serviciu.

S-a întâmplat în comuna Mircești. Primarul în funcție, Leon Bălteanu (USR PLUS) l-a amendat pe viceprimarul Mihai Imbrea (PSD) (foto). Motivul pentru care edilul local i-a aplicat sancțiunea a fost aceea că viceprimarul nu s-a ocupat corespunzător de gestionarea deșeurilor de pe raza comunei și nu a stins un incendiu izbucnit la platforma de gunoi vegetal.

În ședința Consiliului Local de ieri, primarul Bălteanu le-a spus consilierilor că, în urmă cu două săptămâni, cei de la Garda de Mediu l-au atenționat că ar fi vorba despre următoarea situație.

“Eram la Iași, când cei de la Garda de Mediu m-au contactat și anunțat că dacă sunt gunoaie care ard acolo, riscăm amendă de 40.000 lei. L-am sunat pe domnul viceprimar și i-am spus să meargă acolo, să rezolve problema. Era în jurul orelor 14.30. Nu a făcut acest lucru, pe motiv că nu era în timpul programului. Putea merge cu vidanja, să tragă apă dintr-un izvor și să stingă focul. Noi știm cine a dus gunoaie. Nu s-a ocupat de acest lucru. Am venit eu din Iași, am luat doi oameni și am mers acolo. Pentru că nu și-a făcut datoria, l-am amendat”, a explicat primarul, consilierilor locali.

  

Viceprimarul Mihai Imbrea spune că nu a avut cu ce să intervină pe moment.

“Domnul primar m-a sunat, mi-a spus să merg să sting focul și să îl găsesc pe cel care a aprins gunoaiele. Am fost acolo, am încercat, dar neavând utilaje nu am reușit. L-am găsit pe cel care a dat foc și l-am întrebat pe domnul primar ce fac cu el: îl bat sau îl duc la Poliție? A spus să îi dau drumul”, a explicat viceprimarul comunei, în fața consilierilor.

Primarul spune că are bază legală în acest sens, făcând trimitere la legea deșeurilor. Procesul verbal de sancțiune a fost prezentat ieri în plenul ședinței. Viceprimarul spune că îl va contesta în instanță.

Advertisements

Related posts

Atenție șoferi, la indicatoarele rutiere, de pe raza comunei Valea Seacă!

Marius Parteni

9 iunie: Şedinţă Consiliu Local Răchiteni (VIDEO)

Redacția

ŞEDINŢĂ CU SCANDAL PENTRU SCHIMBAREA VICEPRIMARULUI LA RUGINOASA (VIDEO)

Redacția
Încarcă...