NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul și ApaVital loviți din interiorul PSD. Toma și Haldan nu susțin majorarea prețului apei doar pentru pășcăneni. Iată motivele! (VIDEO)

Discuții interesante astăzi în plenul reunit al comisiilor Economic și Juridic din cadrul Consiliului Local. Doi consilieri PSD au susținut că nu vor fi de acord cu o majorare a prețului apei, doar pentru locuitorii municipiului Pașcani, pentru ca municipalitatea să primească redevența solicitată.

 

O asemenea poziție au avut-o consilierii Codrin Toma și Vasile Haldan. Totul a pornit de la afirmația colegului lor, Leonard Ursu, care a susținut că cetățenii ar putea plăti un preț mai mare la apă, dacă solicită redevența la nivelul ratei anuale ce trebuie rambursată către BEI. Este vorba despre aproximativ 1,9 milioane lei anual.

  

Consilierul Codrin Toma a susținut că el nu va fi de acord cu o asemenea măsură, ținând cont de faptul că până la acest moment operatorul județean nu a realizat nici o investiție în Pașcani. ”Eu nu pot să fiu mereu de acord cu această atitudine a celor de la ARSACIS și ApaVital. Ce investiții a făcut acest operator în Pașcani? Noi avem doar obligații, să aprobăm fel de fel de acte, și suntem acționați în judecată. Nu voi fi decoard cu majorarea prețului apei, doar pentru cetățenii municipiului. După ce vor schimba 30 km de conductă de alimentare penetru zona vale, mai vorbim”, a spus Codrin Toma.

O poziție la fel de tranșantă a avut-o și Vasile Haldan, preşedintele comisiei Economice din cadrul legislativului local. El a spus că operatorul județean nu ar avea motive să solicite majorarea de preț, pentru a acoperi plata redevenței. ”Nu au cum să solicite acest lucru. Atunci când au primit delegarea serviciului de apă, fostul operator practica un preț cu un leu mai puțin decât ApaVital. Deci din start ei au pornit cu un beneficiu. Nu se poate vorbi despre creșterea tarifului doar pentru locuitorii municipiului nostru”, a spus Vasile Haldan.

Advertisements
Advertisements

Afirmațiile celor doi vin în contextul unor informații potrivit cărora se are în vedere majorarea prețului apei la Pașcani, dacă municipalitatea va rămâne fermă pe poziții și va solicita plata redevenței la nivelul creditului de rambursare către Banca Europeană de Investiții, contractat pentru modernizarea rețelelor de apă.

 

{youtube}aZaHAU5MVDQ{/youtube}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Contribuabili nemulțumiți de modul și condițiile în care sunt întâmpinați la intrarea Serviciului Taxe și Impozite Locale

Marius Parteni

Viceprimarul Rățoi susține rezilierea contractului cu firma ce a blocat proiectul de modernizare a pieței vale

Marius Parteni

Întreținere drum județean DJ208 G (FOTO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site