NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Pintilie transmite către Consiliul Județean propunerea privind terenul pentru construirea unui parc industrial

Primarul Municipiului Pașcani Marius Pintilie, alături de deputatul Sorin Năcuță au mers vinerea trecută la Iași pentru a analiza variantele de teren pentru amenajarea unui parc industrial la Pașcani, împreună cu președintele Consiliului Județean Costel Alexe și vicepreședintele CJ Marius Dangă.

În urma acestui demers și având în vedere situația terenului Primăriei ocupat de Legume S.A., primarul a luat decizia de a înainta către Consiliul Județean Iași o adresă prin care indică o parte din pășunea de la Sodomeni în vederea realizării acestui parc industiral.

Pe pagina de Facebook a Primăriei a apărut în urma întâlnirii de vineri cu președintele CJ Iași un mesaj din care reiese că instituția amintită sprijină acest demers.

„Conducerea Consiliului Județean ne-a asigurat de un parteneriat activ cu administrația locală pentru a identifica soluții pentru a crea o infrastructură completă prin care să stimulăm investițiile și dezvoltarea de afaceri care să genereze locuri de muncă și creșterea veniturilor la bugetele locale”, este comunicarea oficială a Primăriei.

  

La finalul lunii februarie a acestui an, Costel Alexe, președintele CJ Iași a anunțat că judeţul Iaşi va primi fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea parcului industrial din comuna Leţcani, precum şi pentru continuarea lucrărilor la Parcul Industrial 2 Miroslava.

Finanţarea este în valoare de 16 milioane de lei pentru acele două parcuri industriale, iar Alexe am mai promis că până la în anul 2024 vrea să mai construiască astfel de parcuri şi în alte localități din judeţ.

Menționăm că, Parcul Industrial 1 Miroslava, construit în 2016, funcționează la capacitate maximă, existând deja, pentru Parcul Industrial 2 Miroslava o listă de așteptare pe care sunt înscrise 20 de companii ce au solicitat acces în acesta.

Advertisements

Related posts

Alte propuneri de la Minister: cresele sa fie preluate de Inspectoratul Scolar Judetean

Redacția

Amenzi de 40.000 lei pentru comercializarea cărnii de porc neexpertizate. Unde se poate face exemenul trichineloscopic al cărnii de porc la Pașcani

Redacția

Cerere pentru locuri de veci! Administrația locală lansează noi promisiuni!

Marius Parteni
Încarcă...