RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Pintilie despre costurile facturilor la întreținere din această iarnă:„Niciodată nu voi fi de acord ca un copil sau un pacient să stea în frig!”

Ziua de 18 noiembrie este prima în care temperaturile au scăzut foarte mult. Meteorologii anunță câteva zile în care vom avea precipitații, sub formă de ploaie și ninsoare.

La nivelul unităților de învățământ, Spitalului Muincipal de Urgență și a celorlalte instituții subordonate administrației publice locale este furnizat agent termic. Municipalitatea, prin vocea primarului Marius Pintilie, susține că a discutat cu managerii instituțiilor și le-a făcut o serie de recomandări.

„Bineînțeles că am avut discuții cu toată lumea, atât în privat, cât și în public, am făcut apel să facem economie, dar nu să stea lumea în frig, în niciun caz. Trebuie să fim raționali, trebuie să înțelegem că nu trebuie să facem risipă, dar lucrurile trebuie să funcționeze, iar din punct de vedere al cheltuielilor, deocamdată suntem pe prețuri plafonate, așa că nu avem o surpriză să zicem mare. Vom avea facturi mai mari, dar nu vom avea facturi imense, pentru că suntem pe un preț plafonat. Din ce am văzut și eu acum avem o nouă ordonanță care de la 1 ianuarie stabilește alte reguli, dar în continuare mesajul meu este să nu se facă risipă”, a subliniat primarul Pașcaniului.

Edilul municipiului a mai afirmat faptul că nu a stabilit intensitatea temperaturilor și că își dorește ca elevii, pacienții spitalului sau cei care se adresează instituțiilor publice să nu stea în frig.

  

„Referitor la câtă căldură se dă în școli sau câtă căldură nu se dă în școli, nu este decizia mea, pentru că am mai avut astfel de surprize, nu primarul hotărăște când se dă căldură sau când nu se dă la școli sau la spital sau la casa de cultură. Fiecare conducător de instituție publică are libertatea să hotărască acest lucru. Sunt unii care dau repede vina pe mine că „domnule e frig în sală, pentru că așa a zis primarul”. Nu este adevărat! Niciodată nu voi fi de acord ca un copil sau un pacient să stea în frig, dar repet, nici primarul nu poate să stea în fiecare zi să umble prin toate școlile, să vadă când trebuie să dea căldură sau când trebuie să oprească. Este răspunderea, responsabilitatea celui care conduce instituția respectivă”, a mai susținut primarul.

În conferința de presă de ieri șefii Primăriei au subliniat că toate finanțările stabilite pentru instituțiile subordinate, prin proiectul de buget au fost alocate la timp. Mai mult, în cazul unor instituții, cum ar fi Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” sau Clubul Sportiv Municipal, prin rectificarea bugetară au fost alocate fonduri suplimentare pentru partea de funcționare.    

Related posts

Doi candidați la alegerile locale sunt președinte și vicepreședinte la secții de votare. Un membru PNL și realizator TV veghează corectitudinea alegerilor!

Răzvan Grecu

Scandal și nervi în comisiile economică și juridică, pe marginea proiectelor din ședința de mâine!

Marius Parteni

Consultantul și-a terminat treaba! CLP Ecoserv va avea manager nou de anul viitor!

Răzvan Grecu
Încarcă...