RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Pintilie anunță că blocul Narhaus și Piața Gării nu vor mai fi expropriate

Solicitarea celor de la SNCFR pentru exproprierea Pieței din fața Gării Pașcani și a terenului și imobilului Narhaus nu mai este de actualitate, după ce în această dimineață la sediul Primăriei Municipiului Pașcani a avut loc o ședință de lucru pe această speță.

Anunțul a fost făcut de primarul Marius Pintilie care a explicat că cei care au decis culoarul de expropriere au motivat interesul pentru Piața Gării cu intenția de a amenaja acolo parcării și spații verzi. Aceste motive au fost demontate de primar care a explicat că deja sunt parcări și spații verzi în fața Gării, ba mai mult acolo funcționează și două stații de transport în comun și de taxiuri.

Intervenția primarului Marius Pintilie i-a convins pe cei care se ocupă de proiectul pe care SNCFR îl implementează: modernizarea Gării Pașcani și a căii ferate, aceștia urmând să înainteze o nouă propunere de expropriere care să excludă Piața Gării și blocul Narhaus.

„Am avut o ședință de lucru și am luat efectiv tot culoarul de expropriere propus de către cei de la SNCFR și am constatat că sunt câteva chestiuni care nu ne avantajează pe noi ca Municipiul Pașcani. Cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, este faptul că ei propun să exproprieze piața din fața Gării, iar noi acolo avem stație de autobuz, avem stație de taxiuri, avem parcări, avem spațiu verde și eu i-am întrebat care e motivul pentru care vor să exproprieze acolo? Au justificat că au nevoie de parcări. Am spus parcările sunt și au spus că vor trimite alte propuneri de culoar de expropriere. A mai fost o situație în zona depoului, la intrare la depou, un teren de sub blocul Narhaus. N-am înțeles de ce vor să facă o expropriere acolo? Eu am discutat cu cei care fac studiul de fezabilitate, acum așa au zis că nu au nici un interes acolo. Urmează să retrimită un nou culoar de expropriere în propunerea nouă. Chestiunea asta cu piața din fața gării și cu blocul Narhaus să fie exclusă”, a declarat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

  

Mai mult, primarul Pintilie le-a solicitat celor care se ocup de documentația SNCFR să includă în proiectul lor și modernizarea pasarelei care leagă strada Gării de strada Unirii, iar această solicitare ar urma să fie analizată.

„Analizând un pic mai bine tot traseul, i-am întrebat ce se întâmplă cu pasarela pietonală peste calea ferată, care face legătura cu Cartierul Lunca și-am constatat că efectiv ei n-au prins deloc în proiect acest obiectiv. I-am rugat să o prindă, i-am rugat să facă tot posibilul să prindă și terenul pentru pasarelă în așa fel încât pe acest proiect de reabilitare pasarela să fie o pasarelă reabilitată și funcțională să nu mai avem parte de tragediile care au fost în anii din urmă acolo, accidentele care s-au produs pe motiv că cetățenii astăzi traversează calea ferată printr-un loc neautorizat”, a mai anunțat primarul Pintilie.

Rămâne de văzut cum va arăta următoarea propunere de expropriere și dacă aceasta va fi acceptată de municipalitate.

Related posts

Primăria Pașcani, gazda unei ședințe prezidate de prefectul județului, pe probleme de fond funciar!

Marius Parteni

Două noi cutremure au zguduit Turcia şi Siria: clădiri prăbușite, oameni morți

Redacția

Pașcani: Cum poți evita să nu plătești taxa de salubrizare la o locuință aflată în procesul de construire

Răzvan Grecu
Încarcă...