RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un funcţionar acuză: Primarul Pașcaniului refuză să respecte legea achizițiilor publice

Un funcționar public i-a atras atenţia primarului Dumitru Pantazi, cum că a întocmit greșit proiectul de buget pentru anul 2017, cel puțin pe partea de investiții.

 

 

  

Cea care și-a permis să critice proiectul a fost Laura Paşcu, funcționar în cadrul Biroul de Achiziții Publice, cea pe care primarul a numit-o Gică Contra. Ea i-a explicat lui Pantazi faptul că pe lista de investiții se regăsesc o serie de obiective, care nu au în spate referate de necesitate. ”Vă atrag atenția, în calitate de funcționar, că legea achiziţiilor s-a modificat și trebuie ținut cont de noile prevederi. Pentru foarte multe dintre studiile avute în vedere, nu sunt documentații întocmite. Primarul și Consiliul Local trebuie să stabilească exact valorile studiilor, pe baza unor estimări corecte”, a spus Laura Paşcu.

Funcționarul public a vrut doar să atragă atenția că se încalcă procedura de achiziție în cazul mai multor obiective, dar primarul municipiului a înțeles doar ce a vrut. El a criticat-o pe aceasta și a lăsat să se înțeleagă că blochează activitatea. ”Nici până acum nu a fost stabilită procedura pe achiziție directă. Sunt atâtea ședințe în care vă întâlniți și nu se face nimic concret. Sunteți un fel de Gică Contra”, i-a spus primarul funcționarei.

Laura Paşcu, de la Biroul de Achiziții Publice, nu a dorit altceva decât să se asigure că procedurile în cazul atribuirii investițiilor se vor face în conformitate cu procedurile de achiziție, şi nu cum se întâmpla până nu demult.  

Acest aspect demonstrează faptul că, la nivelul administrației locale, achiziţiile publice se fac după bunul plac al ordonatorului de credite, şi nu pe baza unui plan anual de achiziții. Actualitatea Tv și NewsPascani.com au scris, în trecut, despre modul în care se fac achizițiile în Primăria Pașcani, dar acest aspect nu pare să-l intereseze pe edilul local.   

Related posts

Primăria Pașcani caută fochist. Vezi condițiile

Răzvan Grecu

Impozitul pe clădiri ar putea fi majorat cu până la 50%

Redacția

Nelu Tătaru, despre ieșirea din localitate după 15 mai: Va fi o declarație verbală, dar trebuie dovedită cumva

Redacția
Încarcă...