NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Pantazi refuză să intervină la operatorul ApaVital, pentru a relua programul normal de furnizare

Întors din concediul de odihnă, primarul Dumitru Pantazi nu a oferit nicio explicație publică cetățenilor privind programul restricționat de apă, deși conform legii acesta are datoria de a supraveghea gestionarea serviciilor publice.

Este pentru a doua oară, în acest an, în care operatorul de apă și canalizare a recurs la măsura de a limita distribuția apei, la 17 ore din 24. Decizia operatoruui regional este motivată de o așa zisă secetă și scădere a debitului râului Moldovei.

Primăria municipiului Pașcani a dat spre administrarea ApaVital, în 2014, serviciul de apă și canalizare. Din cele 64 de puțuri ale municipalității, în prezent sunt funcționale doar 28. Edilul a preferat să mulțumească celor care au votat majorarea prețului la apă, în precedenta criză, în loc să ceară explicații pentru neutilizarea tuturor puțurilor de la fronturile de captare de la Moțca.

Iată ce spunea Dumitru Pantazi, în iunie 2020.

„Încă o dată mulțumesc tuturor consilierilor, care și-au asumat responsabilitatea, și cetățenilor care au înțeles că viitorul serviciului  acesta îl reprezintă dezvoltarea astfel încât toți cetățenii municipiului Pașcani să beneficieze de apă, canal și gaz și alte utilități. Pornind de la această idee de lucrurile acestea m-am ocupat și împreună ne-am asumat responsabilități. Delegarea serviciului de apă către ApaVital a fost luată în baza unei analize care s-a făcut pe parcursul unui an întreg. S-au solicitat documente, s-au solicitat acte de unde s-a tras concluzia că viitorul acestui serviciu nu poate continua. Nu este un viitor care să atragă investiții. Ideea noastră a fost de a face investiții”,  declara în luna iunie primarul Dumitru Pantazi, atunci când susținea majorarea prețului la serviciul de apă.

De partea cealaltă, consilierul liberal Marius Pintilie, i-a transmis primarului Dumitru Pantazi să apeleze la relația sa de prietenie cu ei de la ApaVital, pentru ca programul de furnizare a apei să fie reluat normal.

„Am fost informați de cei de la ApaVital că începând cu 6 august până pe 31 august, furnizarea apei va fi întreruptă pe timpul nopții. Considerăm acest lucru inacceptabil, ținând cont că suntem în plină pandemie și că ne aflăm într-o lună cu temperaturi foarte ridicate. Din păcate, domnul primar, dar și PSD Pașcani,  pe acest subiect nu comunică absolut deloc. Știm că domnul primar este în concediu, la Băile Felix, și acolo probabil are apă. Credem că domnul primar ar trebui să facă mai mult. Să vină acasă, să se intereseze de ce se întâmplă această situație la Pașcani și să apeleze la prietenia pe care o are cu domnii de la ApaVital să rezolve cât mai repede această problemă. Când în Pașcani au fost probleme, ce țineau de interesul strict al domnului primar, cei de la ApaVital au fost tot timpul prezenți. Să ne aducem aminte ce s-a întâmplat recent, pe strada Aleea Calea Iașului sau ”Aleea Plozilor” cum mai este cunoscută, când toți directorii de la ApaVital au venit pentru a rezolva punctual, o problemă a domnului primar. Cred că aceeași abordare ar trebui să fie și acum, când pășcănenii stau noaptea fără apă. Mă aștept ca cei de la ApaVital împreună cu primarul Dumitru Pantazi să se ducă la puțurile de la Moțca și să vadă ce s-a întâmplat de am rămas, din nou, fără apă”, a fost apelul făcut de Marius Pintilie, către primarul Dumitru Pantazi.

Din păcate, apelurile noastre telefonice către primarul Dumitru Pantazi și întrebările scrise adresate administratorului public, Gică Zanet, au rămas fără răspuns.

Advertisements

Related posts

Recepția finală a lucrărilor de reabilitare a Parcului Municipal Pașcani va fi făcută în 2015

Teona Gherasim

PRIMARUL DESPRE STRĂZI ȘI CIMITIR (VIDEO)

Redacția

Care sunt autostrăzile prioritare aprobate de Guvern

Redacția
Încarcă...