NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Marius Pintilie a anunțat că de săptămâna viitoare nu se va mai ridica gunoiul care nu este selectat

Eforturile municipalității de a impune colectarea selectivă a deșeurilor au ajuns într-o fază nouă. De săptămâna viitoare, conform declarațiior făcute de primarul Marius Pintilie, nu se va ridica gunoiul neselectat. Măsura se va aplica la cei care locuiesc la case și pentru care ridicarea gunoiului se face în două etape diferite: menajer și selectat.

În acest moment gradul de colectare selectivă la Pașcani este unul extrem de scăzut, iar municipalitatea riscă sancțiuni din această cauză. De altfel, primarul marius Pintilie a spus în conferința de presă, organizată astăzi la Primărie, că proecentul de colectare selectivă ar fi trebuit să fie de 50%.

„Așa cum știți din luna februarie colectarea deșeurilor s-a făcut diferențiat sau cel puțin s-a încercat. Să se facă diferențiat pentru că nu funcționează foarte bine aceste lucru, dar măcar am luat hotărârea să separăm cele două zile în care să se ridice menajerul și selectivul. Începând cu săptămâna viitoare vom merge în toate zonele din suburbii, dar mai ales în toate zonele de case și acolo unde gunoiul menajer nu este selectat vom dispune nerdicarea acestui gunoi. Deci cei care nu selectează gunoiul nu vor avea gunoiul ridicat de la poartă. Avem o problemă cu colectarea selectivă și trebuie să o rezolvăm Ar trebui să fim la 50% din gunoiul colextat să fi selectat, iar noi suntem mult departe” a anunțat primarul Marius Pintilie. 

Anul trecut, Primăria și ADIS au demarat o campanie de conștientizare și colectare selectivă a deșeurilor, însă se pare că rezultate acesteia nu au fost pe măsura așteptărilor.

  
Advertisements

Related posts

Dosarul AgroComplex: angajați ai Serviciului de Taxe și Impozite Locale reaudiați la solicitarea procurorilor DNA! Judecătorii vor să afle dacă Bodoașcă a mințit sub jurământ!

Răzvan Grecu

Mașinile mai vechi de 12 ani vor efectua ITP anual

Redacția

Puține persoane la depunerea jurământului primarului Pantazi și a consilierilor locali. Sala închisă de ISU, redeschisă pentru aleși

Marius Parteni
Încarcă...