RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Primarul Iaşului şi IPS Teofan, mesaje de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva (VIDEO)

Înainte de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi, Mihai Chirica – primarul Iaşului, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, au transmis câte un mesaj ieşenilor.

 

 

  

“Orașul nostru este din nou în sărbătoare! Ca în fiecare toamnă, „Sărbătorile Iașului” propun o serie foarte atrăgătoare de evenimente culturale, spirituale, dar și de divertisment pentru toți ieșenii. Cultura urbană este cea mai potrivită modalitate prin care Iașul se poate face cunoscut lumii întregi, deschizându-și larg porțile către frumos, adevăr și bine!
Așa cum știu toți românii, evenimentul central al „Sărbătorilor Iașului” îl constituie Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva din 14 octombrie.

Cu acest prilej, așteptăm din nou sute de mii de pelerini din țară și din străinătate, care vor veni să se reculeagă la moaștele Protectoarei Iașului și a întregii Moldove. Suntem convinși că ieșenii se vor dovedi încă o dată gazde foarte primitoare. Și mai știm că Iașul își va întâmpina oaspeții reafirmându-și credința nestrămutată în rolul său de mare capitală spirituală a românilor!”, a fost urarea transmisă de primarul Iaşului.

“Credincioşii vin la moaşte, în fiecare zi de-a lungul anului pentru că simt ajutorul Sfintei. Cu cât ne apropiem de sărbătoarea din 14 octombrie, alaiul de credincioşi creşte. Ei presimt că acolo în Sfânta raclă, cineva viu le vede durerea, le înţelege strigătul. În mod special, în luna octombrie, sute de mii de pelerini se îndreaptă spre Iaşi. Catedrala Sfintei Mitropolii se află în pregătire, iar oraşul începe să intre în ritm de sărbătoare, şi nădăjduim ca şi anul acesta, să fim casă primitoare pentru toţi cei care vor să vină să o cinstească pe Sfânta Parascheva. Anul acesta, credincioşii vor avea bucuria să se închine şi sfintelor moaşte ale preacuviosului  părinte Neofit din Cipru, sfânt al bisericii noastre din veacul al XI-lea”, a fost mesajul IPS Teofan. 

{youtube}FjtEhfJy6QQ{/youtube}

Related posts

Inginerul de 220 kg din Paşcani a slăbit deja 40 kg după micşorarea stomacului

Redacția

Final tragic. A murit fetiţa accidentată în drum spre şcoală la Lețcani

Redacția

Disperare pentru locuitorii blocului ITP. O femeie și-a făcut în apartament un adevărat tomberon

Răzvan Grecu
Încarcă...