RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi a pierdut cu 6 la 0 la CNA războiul cu cele mai importante instituții media din municipiu!

Plătit cu peste 16.000 de lei pe lună, primarul municipiului Pașcani își petrece o parte din timpul alocat administrării și dezvoltării localității, analizând emisiunile Actualitatea TV și News FM, pe care mai apoi le reclamă la CNA.

Această îndeletnicire a primarului Dumitru Pantazi a făcut ca în doar câteva zile acesta să facă nu mai puțin de 6 sesizări împotriva celor mai importante instituții media din Pașcani.  În urma analizării celor 6 sesizări făcute de primarul Dumitru Pantazi, membrii CNA au decis că Actualitatea TV și News FM au prezentat informațiile și comentariile ce l-au nemulțumit pe primar fără a încălca prevederile Legii audiovizualului.

Motivul supărării primarului au fost o serie de știri și comentarii cu privire la întârziere încălzirii instituțiilor de învățământ din municipiu, dar și analizarea rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidențiale. Sesizările primarului Dumitru Pantazi au fost în cele mai multe cazuri lapidare, fără a indica care prevederi legale au fost încălcate.

De exemplu, pe 7 noiembrie edilui a făcut 3 sesizări la CNA fără a indica norma legală încălcată.

  

„Sesizare privind minciunile spuse în cadrul știrilor ATV” reclamă primarul Dumitru Pantazi în data de 7 noiembrie.

„Sesizare privind modul în care tratează știrile publicate pe site-ul lor în ceea ce mă privește – newspascani.com – și toate prezentate mint telespectatorii la adresa mea fără să prezinte situațiile de fapt. În cadrul emisiunilor radio cei doi aduc acuzații false ce nu au acoperire, minte la orice acțiune făcută de mine” sesizează la CNA edilul șef tot pe 7 noiembrie.

„Sesizare privind emisiunile lui Răzvan Grecu de la Radio Newsfm, mai ales în ziua de 07 noiembrie atunci când a repetat la nesfârșit o știre publicată de ei pe site-ul newspascani.com, falsă, de altfel, și care nu prezintă realitatea în mod normal ci doar așa cum le sunt interesele. Nu sunt solicitat pentru a da răspuns la ceea ce publică ei de la titlu până la știre. Totul este tendențios la adresa mea” s-a plâns primarul Dumitru Pantazi la CNA, tot în 7 noiembrie.

A doua zi, pe 8 noiembrie, edilul șef a mai făcut două sesizări la CNA, împotriva News FM și Actualitatea TV pe motiv că comentariile la adresa sa sunt făcute în „bătaie de joc” și că știrile au o „tentă răutăcioasă” la adresa sa.

”Vă rog să luați măsuri privind modul cum sunt comentariile în emisiunea de dimineață a celor doi moderatori privind persoana mea. Tot ce ține de mine ei vorbesc in bătaie de joc” reclama în 8 noiembrie la CNA postul de radio News FM, primarul Dumitr Pantazi

”Sesizarea mea face referire la comentariile tendețioase la adresa mea, primarul Municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, privind o știre scrisă cu rea voință și care o tot rostogolesc în buletinele de știri de pe radio, tv și emisiunile de pe Radio și Actualitatea TV. Deși cei doi autori, Răzvan Grecu și Marius Parteni știu cu adevărat care este situația de fapt, ei tot dau tentă răutăcioasă la cele făcute de mine pentru cetățenii municipiului Pașcani pentru a-mi strica imaginea. Nimic din spoturile lor privind promovarea posturilor de care se ocupă nu parvine – nici obiectivitate, nici echidistanță. Se poate observa urmărind cele publicate și difuzate de ei” se arată în altă sesizare făcută de primarul Dumitru Pantazi, tot pe 8 noimebrie.

În fine, pe 13 noiembrie, primarul Dumitru Pantazi și-a mai pierdut din avânt și a făcut doar o singură reclamație împotriva Actualitatea TV, pe motiv că a influențat electoratul  „prin discuțiile negative despre prezența și expunerea în timpul campaniei electorale” .

„În cadrul acestei emisiuni moderate de dl. Marius Parteni și avându-l invitat pe dl. Răzvan Grecu, în ultima zi de campanie, s-a vorbit permanent de Partidul Social Democrat și de primarul municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi. Nu există ca într-un astfel de timp, în discuțiile celor doi să fie vizat în mod constant Dumitru Pantazi și absolut tot ce face pentru cetățenii Municipiului să fie cu tentă negativă. De exemplu, la minutul 6:22, 15:40 a influențat electoratul prin discuțiile negative la adresa subsemnatului, Dumitru Pantazi despre prezența și expunerea în timpul campaniei electorale, ceea ce prevede încălcarea Legislației dv. Publicitatea politică Art. 139. Moderatorul și invitatul d-lui au continuat. Consider că au fost incălcate Art. 30 Art. 31 c), Art 32(3) Art. 65 – a,b,c , Art 67 din Legislația audiovizualului’’ a reclamat la CNA primarul Dumitru Pantazi în 13 noiembrie.

Menționăm că în urmă cu câteva luni, primarul Dumitru Pantazi a sesizat CNA pe motiv că ar fi fost făcut „văcar” la News FM. CNA a constat și atunci că acuzele edilului șef nu se verifică.

Related posts

Copiii intră în vacanță, iar accesul pe terenurile de sport ale școlilor va fi blocat. Iată soluțiile

Marius Parteni

Pantazi refuză să suporte de la buget, cheltuielile pentru dezinsecție și deratizare. Proiectul PNL este legal. Iată confirmarea!

Marius Parteni

Comisia Economică solicită disponibilizări la regiile pășcănene

Răzvan Grecu
Încarcă...