NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Primarul din Ruginoasa a trecut la PSD şi a primit un sac de bani pentru asfalt

Primarul din Ruginoasa şi-a vândut scump pielea. Comuna a obţinut avizele necesare pentru derularea a trei proiecte de asfaltare a unor drumuri de interes local. Uliţele din Ruginoasa vor vedea astfel mai mult asfalt chiar decât drumurile judeţene.

„Când a fost povestea cu trecutul de la un partid la altul, am spus foarte clar că plec dacă sunt ajutat. Până acum, am fost în opoziţie şi nu am văzut un ban nici când era Boc prim-ministru. Guvernul Ponta m-a ajutat, ce să zic. Măcar ei s-au ţinut de cuvânt. Pe om nu-l interesează în ce partid e primarul, ci să se rezolve problemele comunei. Asta mă interesează şi pe mine“, a spus primarul Ionel Moraru, fost membru PDL, înscris apoi în PSD.

În total, comuna Ruginoasa va beneficia de finanţări de 19,11 milioane lei, pentru asfaltarea a 14 km de drumuri. Primăria a lansat trei licitaţii, care vor fi organizate pe 28 septembrie, pentru găsirea firmelor care vor efectua lucrările.

  

Se are în vedere modernizarea drumului comunal 121C Ruginoasa – Vaşcani, în lungime de 5,7 km. Valoarea estimată a contractului se ridică la 7,39 milioane lei, lucrările urmând să dureze un an. Un al doilea proiect vizează asfaltarea drumurilor comunale de pe raza satelor Ruginoasa şi Rediu, pe o lungime de 5,4 km. În acest caz, lucrările ar urma să dureze doi ani, valoarea estimată a contractului fiind de 7,58 milioane lei. Al treilea proiect se referă tot la modernizarea unor drumuri comunale, respectiv cele din satul Dumbrăviţa. Lucrările vor dura tot doi ani, valoarea lor fiind estimată la 4,14 milioane lei. În Dumbrăviţa vor fi asfaltaţi 2,9 km de drumuri.

„Tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală am mai prins 500.000 lei pentru şcoala pe care ne tot chinuim să o reparăm din 2005. Avem şi un proiect de realizare a canalizării, tot prin PNDL. Ruginoasa este totuşi o comună mare, şi a fost pe nedrept lăsată deoparte până acum. Dacă este nevoie de un carnet de partid pentru a face ce este nevoie în comună, eu nu am ce să regret“, a spus Moraru.

Lucrările de asfaltare a drumurilor din Ruginoasa urmează să fie achitate pe parcursul a trei ani, pe măsura alocării fondurilor necesare. Guvernul a aprobat în acest an finanţări pentru 129 de proiecte pe raza judeţului Iaşi, aproape în exclusivitate în comune conduse de primari membri ai PSD. Valoarea totală a finanţărilor aprobate este de 71,2 milioane lei.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Magia sărbătorilor de iarnă la Tătăruși

Oana Cordoneanu

Ansamblul „Ștefan Vodă” a încântat asistența prezentă la festivalul de la Tătăruși

Marius Parteni

Casă distrusă într-un incendiu la Heci

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site