RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Primarul din Mircești a furat din propria curte

Primarul unei comune din judetul Iasi a ajuns sa foloseasca utilajele din curtea institutiei pe care o conduce pentru nevoile personale.

Edilul comunei Mircesti, liberalul Petru Antalut, a folosit atat la sfarsitul saptamanii trecute, cat si acum cateva zile, utilajele de la primarie pentru a lucra un teren ce-i apartine. Antalut a fost prins asupra faptului de trei consilieri locali din Mircesti. Oamenii s-au dus la primar si la cei care-i lucrau terenul si i-au cerut socoteala. Pentru a fi mai convingatori, cei trei l-au si filmat pe Petru Antalut langa utilajele primariei, pe terenul cu pricina.

“A folosit utilajele de la primarie pentru o suprafata proprie de teren. El dezvolta un proiect cu finantare europeana pentru fiica lui. A folosit o vidanja pentru a colecta apa, un tractor si o remorca, dar si oameni care beneficiaza de ajutor social. Totul s-a derulat dupa ora 19.00, cand programul de la primarie era incheiat. Saptamana trecuta a luat utilajele si a inceput sa-i puna pe oameni la lucru. Cu toate ca a fost vazut de multa lume, nu a dat inapoi”, a precizat Gilda Loghin, consilier local in Mircesti. Acestia afirma ca primarul recurge frecvent la amenintari si la santaj atunci cand este prins facand ilegalitati. “Nu este normal ce face acest primar. Foloseste utilajele primariei ca pe masinile personale. Cine plateste carburantul consumat? Tot noi, cetatenii. Nu e prima data cand se preteaza la astfel de lucruri”, a sustinut si Alais Bursuc, un alt ales local din Mircesti. Culmea, Antalut a sarit si la bataie la un alt consilier prezent la fata locului. Intre primar si consilierul Dan Bejenaru s-a iscat un conflict atunci cand ultimul i-a cerut explicatii privind folosirea bunului public.
Primarul localitatii de langa municipiul Pascani nu se afla la prima abatere de acest gen. Oamenii se plang ca nimeni nu l-a tras la raspundere pana acum. Desi a fost prins asupra faptului, Petru Antalut neaga acuzatiile. Mai mult, acesta a dat o explicatie de tot rasul atunci cand a fost intrebat de ce a folosit acele utilajele pentru confortul personal. “O persoana, pe numele Paula Codreanu, a avut aprobare de la primarie si a inchiriat un transport dus-intors cu un utilaj. Detine la masura 112 o exploatatie agricola de cateva hectare. A fost inchiriat utilajul de la primarie pe baza unei chitante. Asta e tot ce va pot spune deocamdata”, a declarat Petru Antalut, primarul comunei Mircesti.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Dosar penal în cazul morții bărbatului ce lucra la sistemul de alimentare cu apă și canalizare, din Heleșteni!

Marius Parteni

Bataie ca-n codru, in comuna Mircesti

Redacția

Consilier PMP din legislativul Valea Seacă, exclus din partid! Va fi desemnat un nou reprezentant

Marius Parteni
Încarcă...