RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Primarul comunei Sirețel reacție după acuzațiile din ultima vreme: “Nu am fost condamnat pentru luare de mită. Consilierii au uitat pentru ce au fost aleși”!

Acuzat tot mai des în ultima perioadă de faptul că ar fi fost condamnat pentru că a primit șpagă, dar și că vrea dizolve Consiliul Local fără temei, primarul comunei Sirețel a acceptat să vorbească despre subiecte cu jurnaliștii de la NewsPașcani.com.

 

  

Gheorghe Ancuța afirmă că acele acuzații din dosarul instrumentat de DNA, au fost demontate în mare parte de decizia judecătorilor Curții de Apel Iaşi.“Au fost ani de judecată și de stres pentru foarte mulți oameni nevinovați. Ați văzut, microbuzul, care ani de zile a fost ținut sechestrat, a fost predat firmei. Dacă era vorba despre șpagă sau alte beneficii, cred că se dovedeau faptele. Ca și în alte dosare, de care se vorbește în țară, trebuia cineva condamnat. Sunt un om, cinstit. Dar nu pot să ascund faptul că nu mă doare când văd că sunt acuzat mincinos. Nu am fost condamnat pentru că am luat șpagă, nu am primit niciodată beneficii, am muncit și voi munci pentru comunitatea pe care o conduc”, spune Gheorghe Ancuța.

În dosarul a cărei judecată s-a finalizat la Curtea de Apel Iași, în anul 2017, judecătorii nu au pronunțat nici o condamnare pentru luare de mită.

Primarul din Sirețel a comentat și situația din legislativul local. El spune că înțelege jocurile politice. Nu și de ce unii consilieri locali au uitat rolul pe care îl au, ca reprezentanți ai cetățenilor în viața comunității.“Eu am fost ales de cetățeni primarul comunei. Cred că voturile obținute demonstrează că sunt primul factor responsabil de ce se întâmplă în comunitate. Și nu sunt un primar ales de trei ani, am mulți ani petrecuți în comunitate. În tot acest timp, Dumnezeu mi-e martor, am stat cred mai mult pe drumuri după proiecte, să fac ceva în comunitate. Adversarii mei, dacă îi pot numi așa, au preferat să mă atace, uneori mișelește”, spune primarul Ancuța.

Despre dizolvarea Consiliului Local, edilul comunei, spune că instanța de judecată va decide ce se va întâmpla și că va respecta întocmai legea.”Toți consideră că eu sunt bucuros că nu funcționează Consiliul Local. Total greșit. Această instituție nu funcționează din orgoliul celor care nu înțeleg că au o responsabilitate față de cetățeni. Legea spune că dacă nu se adoptă o hotărâre de Consiliul Local timp de trei luni, este demarată acțiunea de dizolvare. Dacă instanța de judecată va aprecia că nu sunt motive, respectăm legea. Dar oare se va schimba ceva în atitudinea unor consilieri? Tot ceea ce îmi doresc este ca aleșii locali să nu facă doar politică. Au timp în campania electorală. Să facă ceva pentru comunitate”, a mai explicat primarul din Sirețel.

Menționăm faptul că la nivelul Consiliului Local din Sirețel situația este una tensionată de foarte mulți ani, totul fiind alimentat și de interesele politice ale viceprimarului Gelu Șpaiuc. Acesta este membru PSD și deține majoritatea în Consiliul Local. Șpaiuc vrea funcția de primar al localității.

Related posts

Candidații PSD la primării, stabiliți prin sondaj. Numele se vor afla pe 15 februarie

Redacția

Conferință de presă PRO România Pașcani, 6 octombrie 2023 (VIDEO)

Redacția

Unde pot vota locuitorii din Târgu Frumos la alegerile europarlamentare. Lista secțiilor de votare ( DOC)

Redacția
Încarcă...