NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul a abandonat audienţele când a fost întrebat despre soarta păşcănenilor fără apă

Dumitru Pantazi, primarul municipiului Paşcani, a părăsit astăzi, nervos, biroul de la parterul sediului Primăriei, acolo unde se ţin săptămânal audienţele. Edilul local s-a arătat extrem de deranjat de criticile aduse de către un reprezentant al societăţii civile. S-a ridicat în picioare şi a plecat, lasând la uşă alţi oameni care aşteptau să discute cu el.

Probabil şi-a terminat deja programul de lucru, a susţinut Ion Moţatu.

Păşcăneanul a intrat în audienţe la primar pentru a-l întreba de ce nu respectă voinţa cetăţenilor din municipiul Paşcani, manifestată şi la mitingul din 14 iunie.„Dumneavoastră nu vreţi să respectaţi nimic din ceea ce v-au cerut păşcănenii?”, a fost întrebarea lui Ion Moţatu.  

Primarul Paşcaniului i-a replicat:”Eu respect legea şi este singura care ne protejează de orice„. În replică reprezentantul societăţii civile i-a transmis că nu respectă nici o lege.

După acest scurt dialog Dumitru Pantazi a început să vorbească despre datoriile prescrise de la PSA, pe care societatea nu le mai poate încasa de la populaţie.

Ceea ce se doreşte se practica până anul trecut când am luat decizia de a delega serviciul. Pe sistemul acesta de furnizare a serviciului de apă, PSA nu poate încasa debite de peste 30 miliarde lei vechi, care sunt prescrise. Eu nu ştiu cum doarme liniştit Prisecaru, când vede aceste probleme. Cum se mai recuperează acest sume„, a spus primarul Paşcaniului.

Ion Moţatu i-a reamintit lui Pantazi că în funcţii sunt numite politic persoane, iar această problemă este a primarului şi Consiliului Local. Edilul a spus că apa consumată de păşcăneni trebuie achitată, iar cei care nu au contract sunt responsabili pentru că nu l-au încheiat. El nu a mai suportat criticile, s-a ridicat în picioare şi a părăsit sala.   

Primarul a continuat să vorbească de debitele pe care societatea locală de apă nu le-a încasat, uitând că şi el se face vinovat de faptul că a participat la adoptarea unor hotărâri care au prejudiciat bugetul instituţiei. Este vorba despre o decizie a Consiliului Local din anul 2007 când fostul DAC era obligat să nu mai factureze clienţilor pierderile, acestea urmând să fie achitate din bugetul local.

La acea vreme primar era Neculai Răţoi şi viceprimar Dumitru Pantazi. Consiliul Local nu a achitat nici un leu în acest sens celor de la DAC, iar în urma unui control al Direcţiei de Finanţe, societăţii i-au fost imputate 12 miliarde lei vechi. A urmat un proces între Consiliul Local şi Direcţia Apă Canal, la capătul căruia suma datorată de municipalitate operatorului depăşea 25 miliarde lei.   

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

E adevărat: Minciună a demisionat! Strategia șefului de la „Drumuri Judeţene“

Redacția

Electromagnetica București plătită din bugetul local să ofere soluții de eficientizare și modernizare a iluminatului public din Pașcani

Marius Parteni

DNA și DLAF anchetează modul în care AgroComplex Lunca a accesat fonduri europene, deși avea datorii la bugetul local! Expertiza din 2014, în centrul atenției procurorilor DNA, deoarece firma primarului a accesat pe baza ei 800.000 de euro de la UE

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site