RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Primăriile pot obține finanțarea pentru noi stații electrice

Agenția Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi”. Banii se acordă pentru înființarea unor noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ. Depunerea dosarelor se poate face până la data de 31 martie 2020. Obiectivul programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică. Solicitanții eligibili sunt unitățile administrativ-teritoriale reședințe de județ. Suma alocată sesiunii de finanțare este de 92 de milioane de lei.

Câți bani pot primi

Finanțarea se acordă în procent de maximum 90 la sută din cheltuielile eligibile și în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant. Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite în funcție de numărul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM. Suma maximă finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90 la sută din totalitatea cheltuielilor eligibile.

sursa www.bzi.ro

  

Related posts

Expoziţie de plante exotice la Gradina Botanică Iaşi. Deschiderea, sâmbătă la ora 11. Cât va fi intrarea?

Redacția

10 milioane de euro împrumut pentru a finaliza Axa rutieră Iași-Suceava. Termenul de executie era 2021

Redacția

Piese de etnografie de la Muzeul Municipal Pașcani vor fi expuse în cadrul evenimentului cultural ”Tradițiile Iașilor – fir, lemn, lut” de la Palatul Braunstein

Oana Cordoneanu
Încarcă...