NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Primăriile din județ primesc câte 160.000 de lei pentru cadastrare

La nivelul judeţului Iaşi sunt în vigoare 122 de contracte de prestări servicii privind înscrierea imobilelor prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte funciară, ce însumează o suprafaţă de 122.421 ha.

Persoanele fizice şi juridice autorizate să execute lucrări de cadastru general vor primi cu 24 până la 52 de lei în plus pentru deschiderea unei cărţi funciare, în funcţie de gradul de dificultate al terenului.

La nivelul judeţului Iaşi există trei unităţi administrativ-teritoriale – Leţcani, Dumeşti şi Movileni, care s-au înscris gratuit. De la începutul acestui an, 28 de UAT-uri au beneficiat de finanţare prin OUG 35/2016, prin care s-au contractat servicii de înregistrare sistematică pentru o suprafaţă de 31.318 ha. „Ca în fiecare an, au fost eligibile toate UAT-urile de la nivelul judeţului Iaşi. Fiecare UAT a beneficiat de suma de 160.000 de lei pentru înregistrarea sistematică a imobilelor, atât cele din extravilan, cât şi cele din intravilan. Programul este extrem de benefic pentru toţi cetăţenii, dar şi pentru persoanele juridice sau instituţiile publice, înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară(intabulare) făcându-se în masă, indiferent de proprietar, fără vreun cost din partea acestora. La nivelul judeţului Iaşi, până la această dată, au beneficiat de înregistrarea gratuită un număr de 24.631 de imobile, doar în acest an realizându-se aproape 20.000 dintre acestea”, ne-a declarat Bogdan Şavlovschi, directorul Oficiului de Cadastru Iaşi.

Următoarea finanţare susţinută de către ANCPI va beneficia de prevederi noi. Sumele decontate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru realizarea lucrărilor de cadastru general vor fi majorate.

continuare pe www.evenimentuldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Un adolescent din județul Iași și-a omorât tatăl din greșeală. I-a înfipt un cuțit în picior, secționându-i artera femurală

Redacția

O femeie respectată, profesor universitar la Iași, a fost prinsă aproape de comă alcoolică la volanul unei mașini de lux! A ajuns în arestul Poliției!

Redacția

Portofel cu peste 19.000 de euro, găsit în parcarea unui supermarket din Iași

Redacția
Încarcă...