RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Primarii din judeţ s-au vândut pe bani mărunţi

Guvernul a vărsat tolba cu bani în faţa primarilor din judeţul Iaşi. Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au promis marea cu sarea edililor şi au cerut o mobilizare exemplară în alegeri, cu ocazia unei întâlniri pe care PSD a ţinut-o la secret până în ultima clipă.

Potrivit unor surse participante la întâlnire, primarii s-au ales în special cu facilităţi în semnarea contractelor de finanţare, precum şi cu o sumă cuprinsă între 12 şi 15 milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii. Banii ar urma să fie alocaţi chiar în şedinţa Guvernului de astăzi.

Care au fost mesajele lui Ponta şi Dragnea

  

Reuniunea la care au mai participat miniştri, şefi de consilii judeţene, parlamentari, directori de instituţii deconcentrate şi aleşi locali s-a desfăşurat pe parcursul a aproape două ore. Principalul vorbitor din partea Executivului a fost Dragnea. Una din deciziile luate pe moment de acesta a fost ca, în următoarele săptămâni, reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării să se deplaseze în teritoriu pentru a semna contracte de finanţare care sunt în aşteptare. „Printr-o astfel de soluţie, primarii vor avea mai mult timp pentru implicarea în campanie. Reprezentanţii ministerului vor pune umărul la pornirea licitaţiilor, acolo unde e cazul, iar de implementare se va ocupa primarul. Legătura dintre primar şi minister va fi asigurată de parlamentarul de colegiu”, a declarat un social-democrat.

Potrivit acestuia, mesajul de campanie principal al premierului şi vicepremierului a fost de mobilizare exemplară din „uşă în uşă”. „Trebuie să dăm semnalul încă din primul tur că avem 50% plus unu din voturi. Nu mai trebuie să ne culcăm pe o ureche aşa cum am mai făcut-o în alte dăţi. În Moldova nu există scuze din acest punct de vedere”, a spus Dragnea, conform surselor citate. În acelaşi timp, Ponta a solicitat sprijinul primarilor, în contextul în care Dragnea le garantaseră deja semnarea de contracte şi fonduri pentru inundaţii. „Nu trebuie să câştig eu, trebuie să câştigăm noi”, ar fi spus Ponta.

Ce au solicitat primarii

La întâlnire au luat cuvântul cel puţin 10 primari care au scos în evidenţă probleme ce ţin de implementarea proiectelor. De exemplu, primarul din Dobrovăţ, Cătălin Martinuş, a solicitat ca subvenţiile pentru fermieri să fie alocate mai rapid, în timp ce primarul din Schitu Duca, Mihai Mihalache, a avut numai cuvinte de laudă pentru reprezentanţii Executivului, în condiţiile în care el a primit deja finanţare pentru unele lucrări de investiţii în continuare. De altfel, Mihalache a fost printre puţinii primari care a venit la întâlnire cu două buchete de flori. „Unul este pentru Daciana Sârbu (soţia lui Ponta, n.r.) şi unul pentru doamna ministru Rovana Plumb”, a spus Mihalache, înainte de întâlnire. Este pentru a doua oară în ultimele săptămâni când Guvernul acordă o atenţie sporită primarilor din Iaşi. Recent, PSD a organizat o altă întâlnire cu Liviu Dragnea în urma căreia zeci de primari din PNL şi PDL s-au înscris în rândul social-democraţilor.

 130

Acesta este numărul de participanţi la întâlnirea secretă avută de Victor Ponta, Liviu Dragnea şi alţi reprezentanţi ai Guvernului cu primarii din judeţul Iaşi. Este pentru a doua oară în ultimele săptămâni când înalţi oficiali se deplasează la Iaşi în încercarea de a mobiliza primarii în campania cu oferirea de facilităţi în semnarea de contracte sau acordarea de finanţări.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Alegerile parlamentare vor fi organizate în condiții speciale. Iohannis: Avem exemplul din SUA, așa fac națiunile puternice

Redacția

Bilanțul unui an de guvernare USL, în varianta senatorului Sorin Lazăr

Redacția

Vot în Parlament: Cum ne vom alege PRIMARUL

Redacția
Încarcă...