RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria promite subvenții pentru centrale termice, dar abia face calcule! Anul trecut o propunere similară a fost ignorată! Cum comentezi?

Posibilitatea acordării de subvenții familiilor nevoiașe, care au primit agent termic și apă caldă de la sistemul public, pentru achiziția și montarea de centrale termice, este un subiect analizat de șefii Primăriei, dar care cu greu își poate găsi finalizare.

Se vor realiza anchete sociale la o serie de familii defavorizate.

  

Când și cum se vor acorda subvențiile de până la 3.000 de lei nu se știe. Reporterii Actualitatea Tv au solicitat astăzi un punct de vedere pe marginea acestui subiect reprezentanților Biroului de Presă din cadrul Primăriei. Cristian Menegon ne-a declarat pe acest subiect: În momentul de față, în cadrul Primăriei Municipiului Pașcani, se lucrează în cadrul compartimentelor de specialitate pentru a se găsi o serie de soluții privind sprijinul familiilor nevoiașe din municipiul nostru, în vederea amplasării unor centrale termice. Mă refer aici la un sprijin financiar, un fel de ajutor de urgență. Se lucrează la un proiect de hotărâre privind un sprijin ce eventual va fi acordat familiilor nevoiașe pentru a-și amplasa centrală, mă refer aici la blocul ANL, blocul social și la familiile care se află într-o astfel de situație, în municipiul nostru. Însă aici suntem la nivelul de calcule, de a vedea exact câte familii sunt în această situație, trebuie făcute anchete sociale, trebuie văzute toate aspectele financiare și să vedem exact la cât s-ar ridica suma de sprijin pe care Primăria ar trebui să o acorde acestor familii pentru a-și amplasa centrală în apartament. Vom reveni cu amănunte atunci când va fi gata proiectul de hotărâre și vom ști exact care va fi suma și cum va suna proiectul”.

Poziția administrației locale nu este una clară, greutatea deciziei aparținând unui angajat care caută să identifice oportunități. În tot acest timp mulți dintre cetățenii nevoiași, locatari ai blocurilor ANL sau cel social își pun speranța în Primăriei. Municipalitatea ar fi dispusă să ofere subvenții pentru aproximativ 150 familii.

Intrarea în insolvență a RAGCL cât și acordarea unor subvenții pentru montarea de centrale de apartament au fost ipoteze discutate și întâlnirile ce au avut loc anul trecut la propunerea consilierului Sorin Olariu. Activitatea acelei comisii s-a încheiat cu propuneri, dar fără nici un rezultat în acest sens, dar la un an distanță reprezentanții Primăriei copiază ideea.“Dă-i Doamne românului , mintea de pe urmă”, a concluzionat pe Facebook consilierul Sorin Olariu.  

Săptămâna viitoare este anunțată o ședință extraordinară a Consiliului Local, unde se va discuta despre anularea hotărârilor în care era instituită taxa pentru debranșare. Un alt demers inutil în condițiile în care conducerea regiei a notificat clienții că reziliază contractele, din cauza faptului că nu mai poate furniza căldură și apă caldă. Colegii mei lucrează la acea hotărâre privind eliminarea taxei de debranșare de la RAGCL, proiect care cel mai probabil va fi săptămâna viitoare într-o ședință extraordinară, pe ordinea de zi a Consiliului Local”, mai declară reprezentanții Biroului de Presă.    

La secretariatul RAGCL au fost depuse foarte multe cereri de debranșare de la sistemul centralizat.

Related posts

Austria deschide uşa Schengen pentru România doar pentru călătoriile cu avionul

Redacția

Primăria Pașcani acordă gratuități pentru transportul public local. Legitimațiile de călătorie vor fi înlocuite cu carduri

Oana Cordoneanu

Secretarul Jitaru a uitat să implementeze un ordin de ministru! Rezultatul? Mai multe hotărâri ar putea fi anulate, iar unii consilieri au primit mai mulți bani decât meritau!

Răzvan Grecu
Încarcă...