RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani va scoate la licitație un serviciu pentru toaletarea copacilor de înălțimi mari

Toaletarea copacilor a fost unul din subiectele discutate astăzi, în cadrul ședinței de Consiliu Local desfășurată în sediul Primăriei Municipiului Pașcani. Primarul Marius Pintilie s-a declarat îngrijorat de problema copacilor care au crescut incontrolabil în ultimii ani și din cauza cărora s-au creat zone cu adevărat periculoase în municipiu.

Din moment ce personalul de la Gospodărie Comunală se poate ocupa doar de toaletarea copacilor de înălțimi mici, Pintilie a venit cu soluția de a scoate la licitație prestarea serviciului de doborâre a copacilor cu ajutorul unui alpinist.

„Această echipă de la toaletări nu poate lucra la înălțimi mai mari de aproximativ etajul patru. Iar din păcate în Pașcani, de foarte mulți ani de zile încoace sunt mulți copaci care au fost scăpați de sub control și acolo trebuie să apelăm la niște firme specializate. Am scos la licitație o astfel de lucrare, din păcate cel care trebuie să vină să facă lucrarea, a avut un accident și nu a putut să onoreze. Vom scoate din nou la licitație acest serviciu de doborâre copaci cu alpinist, în așa fel încât să eliminăm acele zone care sunt periculoase. Sunt copaci care au trecut deja de etajul 5-6”, a declarat Marius Pintilie.

Una din zonele periculoase la care se referă Pintilie este cea a insulei de la lacul Peștișorul, unde salciile trebuiau toaletate din timp ca să nu se ajungă în situația actuală. Există câteva crengi care pot cădea în orice moment, iar pentru siguranța cetățenilor insula a fost închisă.

  

Pentru toaletările copacilor de dimensiuni sub patru metri Primăria se bazează pe muncitorii săi, însă din cauza lipsei de personal acum nu se poate interveni pentru toaletări, deoarece angajații de la Gospodărie Comunală care fac toaletări se ocupă pe timpul verii de funcționarea și întreținerea Ștrandului Municipal.

„Din toamnă, cei care făceau toaletări la Primăria Pașcani este exact aceeași echipă care se ocupă de ștrand acum. Când avem vreme nefavorabilă și nu necesită prezența lor la ștrand mai luăm câte un om și mai facem câte o intervenție. Din momentul în care ștrandul nu va mai fi funcțional, acea echipă se reapucă de toaletat tot ce este și dacă va fi nevoie vom tăia de tot copacul de acolo și vom face demersurile legale așa fel încât el să dispară pentru că deranează foarte mult”, a mai menționat Pintilie.

Related posts

Pericole pentru pietoni: Primăria a uitat de marcajele rutiere!

Răzvan Grecu

Tronsoane din Autostrada Moldovei, Buzău – Pașcani ar putea fi deschise circulației înainte de termenele stabilite în contracte

Redacția

Cum a accesat trei proiecte europene firma primarului Dumitru Pantazi având datorii la Primărie! Tun din bani europeni în valoare de peste 3.000.000 euro!

Răzvan Grecu
Încarcă...