NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani va acorda scutiri la plata impozitelor locale investitorilor ce vor crea locuri de muncă

După ce în urmă cu câteva zile primarul municipiului Pașcani a propus majorarea impozitelor locale pe clădirile și terenurile ce aparțin persoanelor juridice cu 150%, mediul de afaceri primește o veste bună. Timp de 2 ani de zile, municipalitatea va acorda scutiri tocmai la aceste taxe, societăților comerciale care fac investiții noi ce generează locuri de muncă.

Deocamdată proiectul de hotărâre nu a fost publicat, însă acesta a fost avizat favorabil săptămâna trecută de către Consiliul Concurenței, ultimul pas necesar înainte de a fi supus votului aleșilor locali.

Anunțul a fost făcut în conferința de presă organizată de primărie, săptămâna trecută. Atunci, Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului Pașcani, a explicat că perioada pentru care se va putea aplica această schemă de minimis este 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2023.

„Am lucrat pentru a veni în contra balans, ca să zic așa, la creșterea taxelor pentru agenții economici la acel proiect schema de minimis. El va intra în dezbatere publică cât de curând. Astăzi dimineață (n.r. joi, 4 noimebrie 2021) am fost sunați de cei de la Consiliul Concurenței că am primit avizul pe acest proiect de la acest organism. Era singura hârtie care mai lipsea. Proiectul este făcut și încercăm să-l aprobăm anul acesta pentru a putea fi operabil pentru perioada 2022 – 2023, perioadă ce este agreată, deocamdată, de Uniunea Europeană pentru astfel de scheme de ajutor”, a anunțat Claudiu Bodoașcă, administratorul municipiului Pașcani. 

  

Reamintim că, în 2016, pe vremea când erau în opoziție, consilierii liberali au depus la secretariatul Consiliului Local un proiect de hotărâre privind acordarea de facilități fiscale societăților comerciale care fac investiții și crează locuri de muncă în municipiul Pașcani. Proiectul nu a ajuns niciodată pe ordinea de zi, deși Claudiu Bodoașcă i-a solicitat în dese rânduri fostului primar, Dumitru Pantazi să-l supună votului consilierilor locali.

Introduse din 2014 în țara noastră, măsurile de stimulare prin ajutoare de minimis funcționează deja în mai multe orașe, printre care Oradea, Târgu Mureș sau Satu Mare.

Advertisements

Related posts

Curiosul caz al bazinului de lângă lacul Peștișorul: aprobat să fie transformat în patinoar, lipsește de pe lista de investiții și din programul anual al achizițiilor publice!

Răzvan Grecu

Leonard Ursu a pierdut primul proces intentat, după ce a fost dat afară de la conducerea CLP Ecoserv SRL

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe patru străzi din municipiul Pașcani

Redacția
Încarcă...