NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani țintește prin PNRR un parc fotovoltaic, finalizarea Ambulatoriului și extinderea CPU de la Spitalul Municipal de Urgență

Urmare a discuțiilor purtate ieri la Iași, cu Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, ca urmare a evenimentului organizat la nivelul Consiliului Județean Iași, primarul municipiului Pașcani a explicat proiectele aduse în discuție.

Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani, a declarat astăzi că la dezbatare a cerut clarificări cu privire la proiecte locale aflate în derulare, dar și la posibilități viitoare de accesare a investițiilor.

“O discuție pornită de la a fost cea legată de intenția noastră de a crea un parc fotovoltaic, în așa fel încât Primăria Municipiului Pașcani să devină prosumator. Adică ceea ce consumă municipiul pe ansamblu, clădirile municipalității, școlile, spitalul, să putem să ne producem energia electrică proprie. Asta înseamnă că din calculele făcute de noi, până acum, am avea nevoie de o suprafață de teren de 2,5 hectare. Întrebarea mea a fost referitoare la această suprafață de teren. Dacă în cazul în care nu avem în proprietate o suprafață de 2,5 hectare, legislația viitoare va putea permite să montăm acest parc fotovoltaic pe pășune. Deocamdată este permisă montarea acestor câmpuri de fotovoltaice pe terenuri degradate sau pe terenurile agricole. Vom vedea cum putem face cu pășunile. Dacă nu, este și varianta ca municipalitatea să achiziționeze o bucată de teren, în așa fel încât să luăm această finanțare, deoarece pentru parcurile fotovoltaice este de 100%”, a susținut primarul municipiului.

Un alt proiect este cel cu privire la ambulatoriul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, dar și cel cu privire la posibilitatea extinderii Compartimentului de Primiri Urgențe.

Advertisements
  

“Am ridicat și eu problema, în special pentru Spitalul Municipal. Acolo avem un proiect în derulare pe Ambulatoriu, care merge înainte și sper să-l terminăm în timp util până în 2023, dar avem și documentații pregătite pentru eficiență energetică, pentru conformare la ISU și gaze speciale. Vrem de asemenea să mergem mai departe cu proiectul extinderii Compartimentului de Primiri Urgențe, și am întrebat dacă este finanțare pe acest subiect, în așa fel încât să reactualizăm studiul de fezabilitate”, a mai spus Marius Pintilie.

Advertisements

La întâlnire a mai fost prezent Vasile Asandei, directorul Agenției de Dezvoltare Nod-Est, care la fel ca și ceilalți reprezentanți au prezentat posibilități de finanțarea pentru ăperioada 2021-2027 prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

La eveniment au participat primarii din județul Iași, dar și consilierii județeni.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Scaunul de director al lui Ursu se clatină. Viceprimarul Rățoi nemulțumit de deszăpezirea făcută ieri, de Ecoserv

Răzvan Grecu

Măsuri amânate pentru fluidizarea traficului pe Strada Grădiniței. Pantazi, noi promisiuni de modernizare!

Marius Parteni

Vicele pesedist de la Consiliul Județean în vizită la Pașcani, pentru discuții cu caracter politic și administrativ

Răzvan Grecu
Încarcă...