NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani pregătește recensământul câinilor fără stăpân din municipiu și suburbii

Administrația locală demarează de săptămâna viitoare recensământul câinilor fără stăpân din municipiu și suburbii. Acest lucru se întâmplă din dorința primarului care a emis o dispoziție în acest sens. Mai exact, la nivelul Primăriei s-a înființat o comisie care are rolul de a inventaria numărul total al maidanezilor.

 

Această măsură vine la scurt timp după ședința de Consiliu Local de la sfârșitul lunii februarie, unde primarul Dumitru Pantazi i-a reproșat șefului de la Eco Salubritate, Eduard Dumea, faptul că orașul este în continuare plin de câini.

  

”Există o dispoziție de primar, prin care s-a înființat o comisie, pentru că așa cere legea, să inventariem câinii fără stăpân. La finalul recensământului vom face și un buget dedicat acestor animale. O să vedem ce facem și cu Serviciul de Ecarisaj, ne gândim să îl predăm în totalitate celor de la Eco Salubritate, inclusiv partea de padoc”, ne-a declarat Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Pașcani.

La finalul recensământului, în funcție de numărul de câini se va stabili și un buget pentru prinderea, sterilizarea și hrănirea acestor patrupede.

Advertisements
Advertisements

În padocul municipiului, sunt în momentul de față 80 de câini, după ce în februarie reprezentanții Asociației ”Mukitza” din Franța au trimis o mașină care a ridicat din padocul pășcănean 40 de câini pe care i-a transportat la București, într-o locație special amenajată, iar de acolo urmează să fie duși în Franța.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Contractul de proiectare a lucrărilor de reabilitare la Palatul Cantacuzino, a fost semnat!

Răzvan Grecu

Lucrările la strada Mihai Viteazu din Luncă se apropie de finalizare

Răzvan Grecu

Drumul dintre Todirești și Cotnari va fi pietruit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site