NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani monitorizează posibilele cazuri de gripă! Nici o măsură de prevenire a coronavirusului

Primăria Pașcani nu a luat măsuri asemeni celor din alte orașe sau municipii din țară, pentru prevenirea apariției coronavirusului sau a altor forme de viroze respiratorii. Asta deoarece în unitățile de învățământ nu există înregistrat vreun caz de gripă.

Am solicitat astăzi reprezentanților Biroului de Presă din cadrul Primăriei să ne precizeze ce măsuri au fost luate.

“Nu este înregistrat nici un caz de gripă în unitățile de învățământ până la acest moment. Se fac anunțuri și campanii de informare în școli. De asemenea s-au anunțat părințiiși profesorii ca acei copii purtători de virus să meargă la consultul medicului de familie și eventual să evite colectivitățile. În fiecare zi fac prin Medicina Școlară se fac verificări în școli și grădinițe. Rapoartele sunt prezentate administrației locale și DSP Iași”, se arată în răspunsul trimis. 

La Iași, primarul Mihai Chirica a convocat ieri o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în încercarea de a preveni o eventuală infectare cu virusul din China. La intrarea în fiecare unitate de învățământ vor fi amenajate “perne” cu soluții dezinfectante, la fel și intrările în piețe.

“Întrucât prioritară este populația vulnerabilă, în special copiii și tinerii, Direcția de Asistență Socială va primi fonduri suplimentare de la Primărie pentru a achiziționa stocuri suplimentare de materiale necesare pentru dezinfectare, măşti și mănuși de protecție pentru cele 90 de cabinete de medicină școlară (83 la unitățile de învățământ preuniversitar și șapte la universități), anume 300 de cutii de măști, 300 de cutii de mănuși și 200 de litri de dezinfectant.. De asemenea, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean, municipalitatea va amenaja „perne” cu soluții dezinfectate pentru încălțăminte la toate intrările în unitățile școlare și va asigura stocuri cu dezinfectanți pentru mâini (dozatoare), soluții de igienizare a spațiilor comune, precum și produse de igienă personală. De asemenea, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială și Direcției de Sănătate Publică, Primăria Municipiului Iași va iniția o campanie de conștientizare și educare prin tipărirea și distribuirea unor afișe și flyere cu informații despre modalitățile de protejare împotriva noului coronavirus, gripei sezoniere și virozelor respiratorii, aceste materiale informative urmând să fie distribuite unităților școlare, dar și altor instituții care au relații cu publicul, în special cele cu un flux mărit de beneficiari”, se arată pe pagina de facebook a Primăriei Iași.

loading...
Advertisements

Related posts

Sondaje de opinie periodice, ultima minciună marca Dumitru Pantazi

Răzvan Grecu

30.000 lei pentru fasole cu cârnați și vin: Primăria Pașcani așteaptă oferte de la firmele de catering

Marius Parteni

Ștrandul Municipal Pașcani se deschide vinerea aceasta

Ema Roman
Încarcă...