NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani: fonduri europene, doar pe panouri! Șefii instituției încasează sporuri frumoase!

Administrația locală este campioană la amplasarea de panouri, în zona obiectivelor unde ar trebui investiți bani europeni. Atât de „prinsă” în aceste proiecte, că unele investiții au expirat, deși nici măcar lucrarea nu a început.

Astăzi, în curtea grădiniței și creșei din zona deal a fost amplasat panoul care anunță proiectul „Creșterea eficienței energetice – Grădinița nr.2, Creșa nr.1. strada Sportului nr.11, municipiul Pașcani”. Valorea investiției este de 5, 760.272, 13 lei, cofinanțarea din partea UE fiind de 4.835.712,94 lei. Data finalizării proiectului este 31.12.2021. Panoul a fost amplasat de angajații Serviciului de Gospodărie Comunală și nu de firma care le-a realizat.

Am încercat să aflăm astăzi de la viceprimarul Gabriela Nedelcu care sunt noutățile legate de acest obiectiv și când estimează că ar începe lucrările, dar aceasta nu a răspuns apelurilor telefonice.  

Un alt panou care indică o investiție ce trebuia de acum finalizată, este amplasat în curtea școlii ”Iordache Cantacuzino”. Este vorba despre cel de „Creștere a Eficienței Energetice”, a acestei instituții de învățământ. Termenul când trebuia finalizat este de 31.12.2019. Datele de pe panou nu au fost actualizate.

Proiectul tehnic al acestei investiții indică că administrația locală trebuie să contribuie cu peste 1,8 milioane lei, alături de 2,1 milioane lei ce vor fi atrași din bani europeni.

Șefii Primăriei încasează sporuri de până la 25% la salarii pentru aceste obiective, ce au asigurate finanțare europeană.

loading...
Advertisements

Related posts

Președintele ANRSC, Bogdan Alexa, a participat alături de viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, la Conferința „Gestionarea deșeurilor în perioada 2018-2025”

Răzvan Grecu

Președintele PNL despre rata absorției fondurilor europene la Pașcani: „Primarul Pantazi nu a făcut nimic în cei 6 ani de când ocupă această funcție! A fluturat în campanie un dosar galben cu palatul Cantacuzino. La doi ani este jalnic cum arată acolo!”

Răzvan Grecu

Interesele politice primează, vocea celor 3.089 de păşcăneni, nu contează: Pantazi va reveni cu proiectele pro ApaVital şi ARSACIS

Marius Parteni
Încarcă...