NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Paşcani face inventarul utilajelor din dotare şi pregătește materialul antiderapant pentru lupta cu nămeții

Iarna își intră în drepturi, iar administraţia locală face pregătiri pentru a-i face faţă. Reprezentanţii municipalităţii au făcut inventarul utilajelor din dotare, dar şi necesarul acestora, la care se adaugă achiziţia materialelor antiderapante. În primă fază, dacă va fi nevoie, se va acţiona folosind cele trei maşini existente la Primărie, şi anume ifronul, vola şi unimogul. Ulterior, în funcţie de condiţii, se va apela la utilaje închiriate, după cum declară viceprimarul Vasile Axinte.

 

“În fiecare iarnă noi ne-am descurcat. În ceea ce priveşte utilajele, le-am folosit pe cele din dotarea Primăriei şi am mai închiriat câte două – trei, de la alte firme. În momentul de faţă nu se anunţă o iarnă care să ne creeze probleme, noi avem utilajele din Primărie cu care să putem interveni în primă fază, iar dacă situaţia depăşeşte dotarea acestora, se vor închiria altele”, a precizat viceprimarul. 

În acelaşi timp, edilul susţine că mai este nevoie de încă două utilaje, un autograder şi un camion cu sărăriţă, ce vor fi achiziţionate, cel mai probabil în luna decembrie.

Ştiţi foarte bine că noi avem aprobat şi prin Consiliul Local, achiziţionarea unui autocamion dotat cu sărăriţă şi lamă, care urmează în luna decembrie să fie achiziţionat. Tot în decembrie sperăm să achiziţionăm şi acel autograder, proiectul este pe ordinea de zi din această lună.  Urmează în luna ianuarie să achiziţionăm un utilaj universal pentru întreţinerea zonelor pietonale, Esplanadă, trotuare. Acesta va mătura, spăla şi în acelaşi timp va fi dotat cu lamă şi sărăriţă”,  a mai adăugat acesta.

La fel ca în fiecare an, şi de data aceasta, reprezentanţii instituţiilor abilitate se vor întruni în şedinţă de comandament pentru a stabili programul de intervenţie şi alte elemente specifice sezonului.

 “În cursul săptămânii viitoare, pe data de 3 decembrie se va întruni comisia Comandamentul de Iarnă, unde vom stabili programul de intervenţie, materialele pe care le avem în dotare. Sunt în stoc 50 de tone de sare, avem nisip, referat semnat pentru achiziţia a 100 t sare de la Târgu Ocna, urmează în cursul săptămânii viitoare să le avem în depozit. Legat de Esplanadă, scări mari şi scări mici, de achiziţionarea materialelor antiderapante se ocupă cei de la Eco Salubritate, pentru că au ei în contractul de delegare aceste zone de întreţinut”, a conchis Vasile Axinte.

La Paşcani, prima zi de iarnă nu a adus cantităţi considerabile de zăpadă, motiv pentru care, până la acest moment, drumarii nu au pornit utilajele. În schimb, pe sectoarele de drum național, firma care a câștigat licitația le-a scos, pe acestea, pe traseu.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primăria Pașcani- răspuns mincinos pe marginea modului de administrare a cimitirelor!

Marius Parteni

40 de câini din padocul Primăriei au luat calea Franței. Pașcaniul scapă de maidanezi grație voluntarilor

Răzvan Grecu

Prognoza meteo pentru lunile august, septembrie, octombrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site