RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani face apel la cei care au case pe terenul municipalității să solicite cumpărarea acestuia

Pășcănenii care și-au construit case pe terenul municipalității au fost invitați de către primarul Municipiului Pașcani, Marius Pinitilie, să facă solicitări pentru ca terenurile să fie scoase la vânzare. Este vorba în special despre cei care au primit loturi de teren în concesiune, în anii 90 și 2000, pentru a-și ridica locuințe.

„După discuțiile din Consiliul Local, am discutat cu salariatul de la Compartimentul de patrimoniu și l-am întrebat dacă mai sunt cereri. De fapt acesta a și confirmat prin prezența la ședința de consiliu local că mai sunt cereri acolo. Am rugat să facă o centralizare și o să facem o invitație către toți cei care au depus cereri cândva pe subiectul ăsta la primărie să vină și să ne confirme că cererile sunt în continuare valabile. Au fost și cazuri în care cineva a făcut o cerere și după aia a spus că nu mai dorește ca să cumpere, pentru că i s-a prețul ieșit din evaluare scump. Acuma avem cât de cât o valoare orientativă, poate să diferă de la un teren la altul, dar nu foarte mult.  Așa că îi vom invita pe toți cei care sunt în continuare interesați, să vină să ne spună dacă doresc să depună documentațiile și să ajungă pe masa consiliului local”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

În contextul în care consilierii locali au aprobat în ultima ședință de consiliu local vanzarea a două astfel de loturi de teren, primarul Pintilie a răspuns la întrebarea unui reporter de la Actualitatea TV pe această temă.

„S-au lucrat aceste 2 cereri pentru persoane, care vă spun sincer nici nu știu dacă le cunosc, nu le cunosc, pentru că nu m-a preocupat niciodată subiectul ăsta. Efectiv salariatul de la compartiment a spus: domnule primar am 2 dosare care sunt pregătite și am zis dacă sunt gata, pregătește proiectele și ele să ajungă în Consiliul Local. Vom stabili o prioritizare, ca să nu să nu mai fie sub subiecte de discuție în Consiliul Local, deci e o persoană și nu cealaltă”, a mai spus primarul Pintilie.

  

Prețul unui metru pătrat pentru cele două loturi de teren aprobate spre a fi vândute este între 21 și 22 de euro, terenurile fiind situate în cartierul Aerodrom.

Related posts

Unii consilieri și funcționari din Primărie se fac că nu înțeleg o solicitare a judecătorilor Înaltei Curți. Avocatul instituției vine să-i lămurească

Marius Parteni

Noi modificari pentru legea anti-fumat! Acestea deja au fost aprobate de Senat

Redacția

Proiecte în valoare de 14,5 milioane de euro, pentru comunele din județ

Redacția
Încarcă...