NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani a predat terenul pentru amenajarea unui bazin de înot

Compania Națională de Investiții a primit de la Primăria Pașcani cei 3.000 de metri pătrați, în vederea construirii unui bazin de înot. Aceasta etapă este unul dintre ultimii pași care trebuiau făcuți în vedere demarării investiției.

Protocolul de predare primire a terenului a fost semnat de către primarul Marius Pintilie în 31 martie anul curent, iar exemplarul semnat de către directorul general al CNI a ajuns ieri în Primărie.

În prezent, specialiștii de la CNI evaluează ofertele depuse în cadrul licitației pentru adjudecarea lucrării. Șase companii și asocieri au depus oferte la licitația organizată de Compania Națională de Investiții în vederea desemnării constructorului bazinului de înot ce va fi construit la Pașcani, în vecinătatea sălii de sport din Complexul Sportiv Municipal.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 8.921.231 lei, fără TVA, aproximativ 2 milioane de euro, iar termenul final de depunere a ofertelor a fost 3 februarie. Terenul studiat are o suprafață de 3.000 de metri pătrați. La procedură au fost depuse oferte din partea mai multor societăți și asocieri: Băiculescu Construct SRL, Antrepriza Construcții Edilitare SRL, asocierea Smeogal Construct SRL – Refconsteel SRL – Ilvea Buildings SRL – Stood Project SRL, Conest SA – Electro-Alfa International SRL – N.C.C. Proiect – Instal SRL – R.F.N. Proiect SRL, asocierea Intertrade Group LTD SRL – BB & Asociații Design SRL, asocierea SMB Steel Project Partnership SRL – Gendav SRL – Tudor Arhcons SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Regimul de înălțime al clădirii va fi de P+1.

  

Durata de execuţie din momentul încredinţării contractului este de un an de zile. Mult timp acest proiect a fost blocat la nivelul Companiei Naționale de Investiții București. Fosta administrație a completat mare parte din documentație, doar la presiunea actualei echipe, care se află la conducerea Pașcaniului.

Bazinul de înot va fi folosit în scop didactic.

Conform proiectului finanțat de CNI, bazinul de înot nu va putea fi folosit în cadrul competițiilor sportive.

Conformația propusă oferă o serie de spații anexe suplimentare și obținute fără efort (spre exemplu stația de tratare a apei de sub cuva bazinului, spații de depozitare, atelier mecanic etc., de sub planșeul ce delimitează cuva bazinului). Clădirea este acoperită «în boltă» cu arce de lemn ce sprijină în cele două părți laterale ale bazinului. Bolta din elemente de lemn laminat încleiat s-a dovedit a fi un sistem cu bune rezultate în exploatare și care nu a implicat costuri mari de implementare și întreținere. Bazinul nu se adresează activității competiționale, suprafețele lui fiind dimensionate atât pentru zona de înot, cât și pentru cea a anexelor – vestiarelor, conform normelor europene și naționale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educațional”, se mai arată în documentația procedurii.

Advertisements

Related posts

Un consilier care a votat pentru delegarea serviciului de apă către ApaVital execută lucrări pentru operatorul județean. Cum comentezi?

Marius Parteni

Pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană sunt în curs de distribuire la Pașcani

Marius Parteni

Proiectul primarului de mărire a platoului pieței din deal nu a trecut de votul Consiliului Local! Primăria trebuie să elimine pilonii ce blocau accesul pe strada Eugen Stamate!

Răzvan Grecu
Încarcă...