RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria municipiului Pașcani se „chinuie” de 4 luni de zile să repună pe rol dosarul AgroComplex Lunca SA în care se judecă cu societatea primarului pentru o datorie de 2,7 milioane de lei! VEZI INFOGRAFIE!

Judecătorii Curții de Apel Iași au respins cererea Primăriei de repunere pe rol a dosarului în care municipalitatea se judecă cu AgroComplex Lunca Pașcani SA pentru recuperarea unei datorii la bugetul local de 2,7 milioane de lei.

Deși judecătorii au cerut încă din luna februarie a acestui an ca municipalitatea să depună la dosar defalcat pe luni situația instituirii acestui debit, reprezentanții Primăriei nu s-au conformat nici până acum. Mai mult, chiar dacă Consiliul Local a angajat pentru acest litigiu un avocat, Cristian Lateș din Iași, edilii locali au decis să nu îi mai solicite serviciile și să se reprezinte singuri.

Drept urmare pe data de 4 iulie instanța ieșeană a decis să respingă cererea de repunere pe rol a dosarului, cel mai probabil pentru că autoritățile locale nu au depus situația datoriilor AgroComplex Lunca Pașcani SA în modul în care l-au solicitat magistrații.

  

Cererea judecătorilor are legătură strictă cu termenul de prescriere a dreptului la acțiune în justiție pentru aceste debite. Dacă până în luna februarie Primăria municipiului Pașcani nu depune actele solicitate de instanța Curții de Apel Iași, dosarul se perimă, iar decizia Tribunalului Iași prin care se constata prescrierea rămâne definitivă.

Vezi mai jos o infografie a dosarului AgroComplex Lunca Pașcani S.A.

CLICK AICI

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Guvernul a decis! Zile libere pentru această categorie de români

Redacția

Liderii Coaliției au convenit majorarea tuturor pensiilor cu 12,5% și ajutoare pentru persoanele cu pensii de până în 3.000 de lei

Redacția

Pintilie spune că problemele de fond funciar vor fi rezolvate fără pile! Plângere penală în cazul Legume S.A.

Răzvan Grecu
Încarcă...