NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Municipiului Pașcani are în conturi aproximativ 20 de milioane de lei! Explicația primarului:”Am făcut economii”!

Consilierii locali au dezbătut săptămâna trecută execuția bugetară a Municipiului Pașcani, pentru trimestrul al treilea. Conform documentației înaintate aleșilor locali, deși salariile funcționarilor publici au fost majorate, iar în acest an taxele și impozitele locale au fost la același nivel ca în anul precedent, în conturile administrației locale s-au economisit până acum aproximativ 20 de milioane de lei.

Această situație a fost semnalată de către Dumitru Pantazi, fost primar al municipiului, actualmente consilier local din partea PSD. Acesta a remarcat faptul că deși sunt proiecte în derulare și salariile funcționarilor au fost majorate, Primăria are totuși bani în conturi.

„Mă uit pe execuție și excedentul este de aproape 20 milioane de lei. Stăm cu banii în cont, cu contracte încheiate, cu proiecte în derulare și nu suntem în stare să cheltuim banii. Care-i motivul? S-au cheltuit banii pe salarii și mare lucru nu s-a cheltuit”, a spus Dumitru Pantazi, consilier local din partea PSD.

De partea cealaltă, actualul primar, Marius Pintilie, a explicat că un motiv pentru economisirea acestor bani este faptul că s-au făcut eforturi pentru a nu se face cheltuieli care nu sunt necesare. Mai mult, banii care au fost economisiți ar urma să fie cheltuiți anul viitor pe proiectele aflate în derulare.

  

„Din aceleași motive care au fost și acum un an de zile și acum doi ani de zile, vă dați seama că nu se pot schimba lucrurile peste noapte sau într-un an de zile. Majoritatea sau cred că toate proiectele merg înainte, au fost deblocate. Pe partea de funcționare am făcut tot posibilul să facem economie și să nu cheltuim nimic care nu trebuie cheltuit. Într-un fel sau în altul, dacă de la anul vom avea mai multe șantiere vă dați seama că imediat banii aștia dispar. Deci, nu știu dacă la anul vom avea aceeași execuție bugetară cu același plus, sper să îl avem, dar în principiu am făcut economie ca să putem cheltui la anul pentru acele investiții pe care le știți și dumneavoastră că sunt foarte importante și așteptate de pășcăneni, cimitirul, piața vale, Lacul Peștișorul și acolo va trebui să găsim surse de finanțare. Deci, am încercat să facem economie și am încercat să strângem toți banii posibili și să îi pregătim pentru investițiile din anii următori”, a expllicat primarul Marius Pintilie.

Reamintim că sume importante de bani au rămas necheltuite la final de an și în mandatul fostului primar Dumitru Pantazi, fapt criticat la acea dată de opoziția care acum este la putere. 

Advertisements

Related posts

Muncitorii de la Salubritate strâng materialul antiderapant aruncat pe străzi, iar Primăria spală carosabilul

Marius Parteni

Important pentru locuitorii din zona Paşcaniului! Drumurile judeţene Blăgeşti – Cotnari şi Heci – Iorcani vor fi modernizate

Ema Roman

Canalele de pe străzile din Paşcani, pericol pentru şoferi şi pietoni

Ema Roman
Încarcă...