NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Primăria Moțca anunță măsurile luate pentru protejarea populației și prevenirea infectării cu coronavirus

Administrația comunei Moțca a anunțat măsurile luate și aplicate la nivel de comunitate și autoritate publică, în lupta de prevenire și combatere a infectării cu COVID-19. Prin intemediul unei informări primarul Constatin Serioja Hobincă explică măsurile puse în aplicare până acum, dar și cele de viitor.

Pentru perioada finalizării cursurilor au fost achiziționate măști de protecție, mănuși și scannere pentru temperatură. În Consiliul Local se va propune achiziția de tablete cu abonament la internet, care le vor fi oferite copiilor la începutul anului școlar viitor.

Localitatea a fost dezinfectată de trei ori, iar cetățenii veniți din alte zone au fost sfătuiți să respecte perioada de carantină. Aici s-au implicat și polițiștii din comuna împreună cu reprezentantul SVSU.

Iată comunicatul remis redacției: 

În urma nelămuririlor cu privire la acțiunile locale ale Primăriei Comunei Moțca de combatere a COVID 19, vă comunicăm următoarele:

– pentru perioada în care şcoala cu clasele terminale vor relua cursurile la Şcoala Moţca şi pentru perioada pe care cadrele didactice şi cele nedidactice o mai au de prestat, au fost achiziţionate şi au fost predate Şcolii Moţca (şi Şcolii Boureni) de către Primăria Moţca :

2920 măşti de protecţie,

2920 perechi de mănuşi,

2 scannere pentru temperatură.

– se intentionează a se propune Consiliului Local Moţca achizitionarea de tablete cu internet inclus pentru toţi elevii şi să le primească la începerea anului şcolar viitor.

– pentru salariaţii primăriei s-a asigurat necesarul de măşti şi mănuşi de protecţie, s-a interzis accesul în interiorul primăriei, pot depune cereri şi solicitări la ghişeul unic de la Casierie, am redus programul cu publicul, desfăşurându-se de la 8:00 la 12:00. Reînnoirea dosarelor la VMG, ASF nu se mai face pe stare de alertă, iar valabilitatea actelor care expiră în această perioadă se prelungeşte de la sine până la trecerea pandemiei.

– de la începerea pandemiei şi declararea stării de urgenţă, la nivel naţional, urmată de starea de alertă, s-a procedat la dezinfectarea drumurilor din comună, de 3 ori, atât în Moţca cât şi în Boureni, cea mai recentă fiind efectuată în data de 23 Mai

– Costică Dascălu, şef Serviciu Situaţii de Urgenţă la nivelul Primăriei Moţca, împreuna cu domnii poliţişti de la Postul de Poliţie Moţca, au mers şi au atenţionat cetăţenii din comună care au sosit din ţările afectate de COVID 19 ,cu privire la respectarea perioadei de carantină care se impunea din punct de vedere legal în perioada stării de urgenţă

Sunt născut şi crescut în Comuna Moţca, în primul rând ca şi fiinţă umană, apoi în calitate de Primar, doresc siguranţa şi sănătatea cetăţenilor acestei comune, iar prin respectarea măsurilor de siguranţă cât şi prin colaborarea interumana, am convingerea că vom trece cu bine şi peste această situaţie.

Cetăţean al Comunei Moţca,

Primar, Hobinca Constantin Serioja

Advertisements

Related posts

Experiment al Ministerului Finanţelor pe spatele primarilor

Redacția

Oamenii din Blăgești se plâng din cauza prafului pe străzile nepietruite și intens circulate

Ema Roman

Sărbătoare mare în comuna Heleșteni

Irina Gherasim
Încarcă...