NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Primăria Mircești amendată de Garda de Mediu, din cauza gunoiul aruncat de cetățeni, pe spațiul public!

Primăria Mircești a fost amendată cu 15.000 lei, în cursul zilei de ieri, în urma unui control făcut de Garda de Mediu Iași. Edilul comunei, Leon Bălteanu ne-a declarat că în urmă cu două săptămâni, în zona respectivă, numită ”Lutăria de la Stan”, a fost personal acolo și alături de beneficiarii ajutorului social și au adunat o mare parte din gunoiul aruncat.

”Ne plângem că taxa pe gunoi este mare, dar amenda cine o plătește? Primăria, adică tot noi cetățenii. Dacă cineva arunca gunoiul pe marginea drumului sau în locuri interzise gândiți-vă că Primăria consumă timp, combustibil și resursă umană pentru a face curățenie. Gunoiul și mizeria pe care o vedem în drum este făcută de către oameni nu crește din pământ.În loc să curățăm șanțuri și să tăiem boscheți strângem gunoiul aruncat în locuri nepermise și apoi tot noi plătim pentru igienizare, plus mai primim și amendă pe care tot noi o plătim.Vedem că se aruncă gunoiul în locuri nepermise și trecem nepăsători, tot noi plătim.Avem unde duce selectivul, avem unde duce gunoiul de grajd, avem mașina care ridică gunoiul menajer, Dar nu avem VOINȚĂ!Avem o creștere a gunoiului selectiv de la 1,2% – noiembrie 2020 la 15,5%-aprilie 2021, deci se poate”, este mesajul postat pe pagina de facebook a Primăriei Mircești.

Pentru o comună curate trebuie luată atitudine. Primarul Leon Bălteanu face apel public la cetățeni, să facă fotografii și să sesizeze administrația publică dacă observă persoane care nu respectă regulile privind gospodărirea comunală!

”Lutăria de la Stan” este o zonă unde cetățenii aruncau și în trecut gunoiul. Primarul a luat în considerare și instalarea unor camere de supraveghere, însă momentan nu există resursele financiare necesare.

  
Advertisements

Related posts

A născut acasă, iar copilul a murit. Acum este cercetată de polițiști!

Răzvan Grecu

Două terenuri de fotbal, cu gazon sintetic, inaugurate la Brătești și Cozmești (FOTO)

Oana Cordoneanu

Valea Seacă: Zece case reabilitate de un ONG

Oana Cordoneanu
Încarcă...