RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria anunță că de luni, începe dezinfecția! Prima scară de bloc este cea a pășcăneanului decedat din cauza COVID – 19!

Primaria Municipiului Pașcani a anunțat astăzi că a achiziționat servicii de dezinfecție pentru scările de bloc, lifturi și spațiile comune ale acestora. Acțiunea va debuta de luni, 6 aprilie, cu o întârziere de 6 zile, față de termenul prevăzut în Ordonanța Militară nr.6.

Prima scară de bloc în care se va începe dezinfecția este cea în care a locuit primul pacient din Pașcani, care a decedat după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Conform informațiilor oferite de municipalitate, se vor dezinfecta câte 140 de scări de bloc pe zi, acțiunea fiind estimată să dureze 3 zile.

Cetățenii sunt rugați să nu iasă din apartamente timp de 50 de minute de la încheierea operațiunii de dezinfecție. 

„Începând de luni, 6 aprile, în intervalul orar 8.00-20.00, autoritatea locală văîncepe actiunea de dezinfecție în toate blocurile de locuințe situate pe raza unității administrativ – teritoriale.Reprezentanții asociațiilor de proprietari  sau responsabilii de scară sunt rugați să permită accesul în toate spațiile aflate în proprietate comună (boxe, uscătoare, lifturi, subsoluri, etc).Substanța utilizată, VIRKON RELY+ON, este avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide (Aviz nr.4277BIO/02/12.24).După efectuarea operațiunilor, timp de 50 min, este interzisă deplasarea locatarilor pe casș scării. Se va acționa la un număr de 140 de scări de bloc pe zi, timp de 3 zile. Locatarii vor fi anunțați, vor fi puse afișe la intrările din scările de bloc”, se arată în comunicatul de presă remis redacției.

  

Menționăm că în conformitate cu Ordonanța Militară nr. 6, operațiunile de dezinfecție trebuie repetate la intervale de timp. Deocamdată Primăria nu a comunicat care este periodicitatea acestor acțiuni de dezinfecție la scările de bloc.

Related posts

Școala “Ion Creagă” ar putea fi transformată în centru social și cantină

Ema Roman

Partidele politice din CL invitate să nominalizeze reprezentanți în comisia de organizare a evenimentelor culturale și artistice!

Marius Parteni

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe patru străzi din Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...