NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria a terminat documentația pentru montarea unui transformator electric în cartierul Aerodorm

Mai multe străzi din cartierul Aerodrom vor beneficia de un transformator pentru energie electrică.  Anunțul a fost făcut de primarul Marius Pintilie, în conferința de presă ce a avut loc ieri, la sediul Primăriei Municipiului Pașcani. Conform acestuia, documentația a fost terminată și înaintată către Delgaz Grid.

După lupte seculare care au durat aproape zece luni de zile am reușit să terminăm documentația, am trimis-o către Delgaz Grid în așa fel încât ei să propună soluția pentru alimentarea străzilor din cartierul Aerodrom, în special Șoseaua Națională, o parte din Plăieșilor, o parte din Rozelor, o parte din Aluniș, Mălini și strada Calea Iașului. Mă bucur că astăzi au venit reprezentanți de la Delgaz Grid, au fost cu un salariat de la primărie în zona Aerodromului, au văzut efectiv la fața locului despre ce este vorba,” a explicat primarul Marius Pintilie.

Pentru ca investiția să fie finalizată, mai sunt de parcurs câteva etape. În primă fază Delgaz Grid  a comandat către o societate de profil o comandă pentru un studiu de soluție, cu un termen de livrare de 60 de zile. Această nouă documentație, care va conține indicatoriii tehnico economici va fi mai apoi aprobată în Consiliul Local, după care se vor demara lucrările de amplasare și conectare a transformatorului.

„Din ce am înțeles Delgaz Grid a trimis către o firmă terță comanda pentru studiul de soluție acolo, ei au prin contract termen de livrare 60 de zile către Delgaz Grid, după care Delgaz Grid ne trimite nouă în așa fel încât ea ajunsă la noi urmează să ajungă în ședință de Consiliu Local, se votează indicatori, se votează tot ce este acolo ca să aprobe Consiliul Local finanțarea,” a mai adăugat primarul Marius Pintilie.

  

Amplasarea acestui transformator este o promisiune veche pentru locuitorii străzilor Plăieșilor, Rozelor, Aluniș, Mălini și strada Calea Iașului, ea fiind formulată prima dată, în primul mandat al fostului primar Dumitru Pantazi.

Advertisements

Related posts

Primele zile de scăldat au adus încasări la bugetul local

Oana Cordoneanu

Șeful Compartimentului Tehnic din cadrul Primăriei a încetat din viață ieri noapte

Marius Parteni

Victor Chirilă, președintele ARSACIS, despre Actualitatea TV: „Este lăudabil ce faceți pe tema apei! Nu a fost nimeni șantajat și nici nu mi s-au cerut bani ca să particip la emisiuni!”

Răzvan Grecu
Încarcă...