NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria a construit un foișor ilegal: fără autorizație de construire și fără contract de prestări servicii! Primarul ridică din umeri!

Situație neclară la o investiție făcută de Primăria Municipiului Pașcani. Lucrările au fost executate fără autorizație de construire, fără acordul Consiliului Local al municipiului Pașcani, fără a fi semnat un contract de execuție și fără ca pentru aceasta municipalitatea să cheltuiască bani.

Este vorba despre foișorul montat la barierea ce asigură accesul spre Depou. Lucrarea a fost efectuată odată cu reabilitarea străzii Gării, însă nu se regăsește în niciun document public. Conform unor informații din Primărie, neverificate, foișorul și lucrările de aducere a izvorului de apă sulfuroasă din Depoul Pașcani în acea locație au fost făcute gratuit, fără documente legale, de către doi agenți economici ce au avut relații comerciale cu municipalitatea.

Subiectul a fost discutat și în ședința de Consiliu Local Pașcani ce a avut loc joia trecută. Claudiu Bodoașcă l-a acuzat pe primarul Dumitru Pantazi că foișorul a fost construit ilegal, la fel ca și aducțiunea apei sulfuroase. Liberalul a mai spus că lucrările au fost făcute de firmele de casă ale PSD și că aceastea nu au fost plătite în mod oficial.

„Pentru că domnul primar mi-a pomenit numele, vreau să-i răspund. Eu am încercat să nu intru în polemică pe subiectul cu apa de la Depou. Domnule primar, Bodoașcă nu are nicio atribuție în ceea ce ați făcut dumneavoastră acolo. Eu sunt un simplu salariat al acelei societăți. Nu avem un proiect la Primărie pentru acea lucrare, iar dumneavoastră ați făcut niște lucruri acolo pentru care ar trebui să dați explicații. Cu ce bani ați făcut acel foișor? Cum i-ați plătit pe cei care au pus conducta? E o firmă care face lucrări pentru Primăria Pașcani și le-ați dat o lucrare suplimentară? Ar trebui să răspundeți la întrebările astea, nu să-mi spuneți mie că eu nu am făcut treabă. Eu nu am nicio atribuțiune de serviciu acolo. Să mă duc la firma căreia i-am dat o lucrare cu încredințare directă și să le spun să mai facă o lucrare suplimentară despre care nu știe nimeni? Eu nu fac așa ceva!”, a acuzat consilierul liberal Claudiu Bodoașcă.

Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns la aceste acuzații, însă cele spuse lui Claudiu Bodoașcă par să se confirme. Asta deoarece pe site-ul Primăriei nu există nicio hotărâre de Consiliu Local care să aprobe această lucrare. Mai mult, Primăria nu a eliberat nicio autorizație de construire pentru acel obiectiv, iar lucrarea nu a fost scoasă niciodată la licitație în sistemul public de achiziții.

În acest context, în care Primăria construiește pe domeniul public fără a avea proiect, fără a avea o autorizație de construire, fără a avea un contract încheiat cu executanții investiției, demersul autorității publice de a cere demolarea construcțiilor fără documente legale este  unul nefiresc.

Viceprimarul Gabriela Nedelcu nu a răspuns la apelurile telefonice repetate pentru a explica această situație.

loading...
Advertisements

Related posts

Secretarul Primăriei, așteptat să explice ce nu este corect în hotărârea privind facturarea consumurilor de apă

Ema Roman

Cifră de infarct: 100.000 de maidanezi în județ

Redacția

Calvarul locuitorilor de pe strada Nicolae Iorga se va sfârși la toamnă

Ema Roman
Încarcă...