RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Prima veste bună de după falimentul City Insurance: Se ieftinește RCA, după un an de scumpiri! Ce șoferi vor profita?

Vești bune pentru șoferi. Prețurile RCA au încetat să mai crească începând cu luna mai , iar din iunie s-a putut observa chiar o scădere, chiar dacă marginală, arată datele de vânzări consultate de Economica. Este pentru prima dată când tarifele RCA scad, după ce timp de aproximativ un an au crescut agresiv în contextul problemelor de la City Insurance.

Prețurile medii ale RCA pentru șoferii cu mașini înregistrate pe persoană fizică au încetat să mai crească din luna mai a acestui an și au intrat pe scădere din iunie, arată datele de vânzări consultate de Economica. Mai precis, dacă în punctul de maxim întegistrat în luna aprilie 2022, prima medie depășea 930 de lei, conform datelor mai multor brokeri, la finalul lunii iunie indicatorul se apropia deja de 900 de lei.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut (defapt cu prețurile practicate de compania City Insurance, ajunsă în faliment tocmai pentru că vindea la tarife care nu puteau susține plata daunelor) există încă o creștere de peste 80%, însă vestea bună este că dinamica ascendentă s-a oprit și, arată datele noastre, primele de asigurare au început chiar să scadă. În maxim, prețurile au fost și de două ori mai mari decât înainte de falimentul City Insurance, survenit în octombrie anul trecut. Menționăm că analiza noastră vizează doar persoanele fizice, nu și mașinile înregistrate pe firmă, acolo unde, arată specialiști din piață, prima medie a continuat să crească și în al doilea trimestru ala acestui an, deși cu o viteză semnificativ mai redusă comparativ cu cele două trimestre anterioare.

continuare pe economica.net

  

Related posts

Oamenii de afaceri se așteaptă la noi taxe, după alegeri, care să asigure fonduri pentru pomenile electorale

Redacția

ATENȚIE! Astăzi TIR-urile vor circula lent, în semn de protest

Redacția

SRI face angajări. Înscrierile se pot face până pe 30 noiembrie

Redacția
Încarcă...