RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prima reacție după creșterea numărului de autovehicule, ce tranzitează municipiul Pașcani!

Autoritățile locale din Pașcani au o primă reacție, după ce municipiul este sufocat de traficul rutier, ca urmare a închiderii pentru reparații a podului peste Siret, de la Șcheia. Primăria Pașcani cere autorităților competente controale.

Primarul Municipiului Pașcani a transmis astăzi o adresă către Poliția Națională, Poliția Rutieră, Consiliul Județean și Compania Națională de Drumuri și Poduri prin care cere măsuri de verificare a autovehiculelor, dacă este respectată greutatea maximă de transport.

“Am semnat o adresă ce a fost transmisă către Poliția Națională, Poliția Rutieră, Consiliul Județean, Compania Națională de Drumuri și Poduri prin care am solicitat ca la Pașcani, sau între Pașcani și Târgu Frumos, să instaleze cu regim de permanență un cântar. Sunt foarte multe camioane care transportă material, agregate, pietriș. Ieri era un cântar în zona Costești ce a acționat, iar la ieșirea din Pașcani, erau foarte multe camioane ce staționau pe dreapta”, a susţinut primarul Marius Pintilie.

Autoritățile locale spun că înțeleg situația legată de închiderea podului și activitatea de profil a unor societăți, dar doresc să protejeze drumurile.

  

“Nu avem o problemă cu acești agenți economici, dar apărăm interesul comunității noastre de a avea drumuri bune în municipiul Pașcani. Dacă nu vom reuși să controlăm acest fenomen și vom avea transportatori ce cară peste sarcina autorizată, atunci vom avea probleme. Probabil jumătate din drumuri pe acest traseu vor fi distruse, ceea ce înseamnă o povară pentru bugetul local“, a mai spus primarul Municipiului.

Odată cu închiderea pentru lucrări de reabilitare a podului peste râul Siret, din zona Mircești – A.I.Cuza, mare parte din trafic spre Iași se desfășoară prin municipiul Pașcani. Pe strada Grădiniței se formează coloane de mașini, la fel și la intrarea dinspre Moțca.        

Related posts

Pentru co-finanțarea PIDU, consilierii au aprobat contractarea unui împrumut dublu față de cel cerut de administrația Crăciunescu

Răzvan Grecu

Cseke Attila a semnat contractul privind finanțarea achiziției a 6 autobuze electrice pentru Municipiul Pașcani

Răzvan Grecu

Firmele cu zero angajaţi sunt adevărate mine de aur

Redacția
Încarcă...