NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Prima navă încărcată cu cereale din Ucraina a pornit din Portul Galați spre Grecia

Prima navă încărcată cu cereale din Ucraina a plecat, marți dimineață, din Portul Galați cu destinația Grecia. Grâul ucrainean a ajuns în urmă cu două săptămâni în Galați, pe calea ferată cu ecartament larg, reabilitată în această vară.

Nava care a plecat spre Grecia a fost încărcată cu 4.200 de tone de grâu aduse din Ucraina, în a doua jumătate a lunii august.

Grânele au fost depozitate, până acum, în silozul ”Anghel Saligny”, aflat în Portul Galați, care are o capacitate de stocare de circa 25.000 de tone.

90 de vagoane pline cu cereale din Ucraina au ajuns în ultimele două săptămâni în Portul Galați. Grâul ucrainean a fost transportat pe calea ferată și a intrat în România, prin vama Galați – Giurgiulești, pe linia ferată cu ecartament larg, reabilitată în această vară.

Advertisements
  

CFR Infrastructură și-a asumat reabilitarea și operaționalizarea în regie proprie a celor aproape 5 kilometri de cale ferată, care leagă frontiera dintre România și Republica Moldova de Portul din Galați, segment ce nu mai fusese exploatat de peste 25 de ani.

Peste 3,5 kilometri din acest tronson de cale ferată are ecartament larg, specific țărilor din spațiul ex-sovietic.

Advertisements

Lucrările au durat aproximativ o lună, au costat 1,3 milioane de lei și au fost finanțate de Ministerul Transporturilor.

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Mâine este Pomenirea morţilor, MOŞII DE IARNĂ

Redacția

Cinema în aer liber în fața Primăriei

Diana Marcu

Furtună în județele Iași, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău

Redacția
Încarcă...