RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prima etapă a lucrărilor de modernizare a Școlii „Iordache Cantacuzino” s-a încheiat! Constructorul a făcut factura finală!

În doar câteva luni primele lucrări privind modernizarea Școlii „Iordache Cantacuzino” au fost finalizate. Ordinul de începere al lucrărilor privind obiectivul de investiții Creșterea eficienței energetice la Școala ”Iordache Cantacuzino” a fost semnat pe 9 februarie 2021 de reprezentanții Primăriei Pașcani, iar constructorul a emis astăzi ultima factură, semn că partea sa de treabă s-a încheiat.

Pentru realizarea obiectivului de investiții sunt două surse de finanțare, fonduri europene și de la bugetul local. Lucrările ce tocmai s-au finalizat au avut o valoare de 3.390.015 de lei, din care contribuția din fonduri nerambursabile europene și guvernamentale este de 3.107.271 de lei.

După această etapă ar trebui să înceapă lucrările suplimentare la acest proiect cifrate la o valoare de 2.227.041 lei, ce vor fi finanțate din fonduri proprii. Din păcate procedura de evaluare a ofertelor depuse pentru executarea acestor lucrări nu a fost finalizată, o decizie urmând să fie luată cel mai probail la începutul lunii august.

Diferența de lucrări ce trebuie acoperită din bugetul public al municipiului se datorează greșelilor de la momentul realizării studiului de fezabilitate. Societatea care a câștigat licitația pentru partea de proiectare tehnică și realizarea lucrărilor a identificat o serie de lucrări neprevăzute, ce trebuie acum susținute dintr-un împrumut.

  

Pentru greșelile din faza elaborării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, nu a fost nimeni tras la răspundere. Fosta conducere a propus alocarea din bugetul public a sumelor de bani necesare lucrărilor suplimentare, iar Consiliul Local din legislativul 2016-2020 a aprobat propunerea, pentru a nu se pierde finanțarea europeană.

Related posts

Pietoni și șoferi, atenție în intersecțiile semaforizate! Iată explicațiile Primăriei

Marius Parteni

Tribunalul Iași a anulat acțiunea în regres formulată de Primărie împotriva fostului primar Grigore Crăciunescu!

Răzvan Grecu

Lista completă a noilor zboruri de pe Aeroportul Iaşi

Redacția
Încarcă...