NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Prima carte despre Covid 19, lansată la Iași

Volumul “Covid, Colivia noastra” a fost lansat la Iasi. Cartea contine parerile, gandurile si trairile a 50 de personalitati ale tarii, din diverse domenii de activitate. Presedintele Societatii Romane de Epidemiologie a intitulat volumul, o carte document.

In cartea document si-au exprimat opiniile academicieni, scriitori, medici, membri ai CNA si inclusiv Patriarhul Daniel. Acesti au contribuit cu pareri pro si contra despre noul virus.  

Este o carte document pentru ca surprinde traierea fiecaruia dintre autori cu un background intelectual mai particular si care sigur da o perspectiva pentru ca aceasta pandemie, cum au fost si celelalte, nu este doar un fenomen biologic este un fenomen social, psihologic care trebuie aprofundat, care trebuie analizat si poate peste ani, aceasta carte va fi un punct de plecare pentru a intelege ce am trait si ce am simtit noi, la primele momentele cand fenomenele erau in desfasurare.”, a declarat Doina Azoicai – presedinte Soc. Romana de Epidemiologie.

Covid, Colivia noastra este prima carte despre ce inseamna acest virus pentru romani. 50 de personalitati si-au prezentat perspectivele in acest volum.

Sa fie un document alcatuit de oameni care au autoritatea cuvantului rostit, pentru a-si putea asuma responsabilitatea si in fata anilor ce vin, nu numai in anul 2020, mai ales in primele luni cand a fost declansaa aceasta epidemie. Peste o vreme cand vom trece, sa speram ca vom trece usor, toata lumea va zice [dar nu a fost cine stie] ce sau altii vor spune ca a fost dezastru, pentru ca din familia sa lipseste cineva, cel putin unu sau mai multi si raportarile vor fi total diferite. Am vrut sa fie document, pentru ca ne dorim ca toti cei ce vom citi sau reciti aceasta carte sa observam cat de diverse sunt perspectivele din care privesti spre un eveniment.“, a declarat Prof. Vasile Soitu, Coord. Volum Covid- Colivia Noastra.

In acest volum sunt adunate marturiile dintr-o perioada atat de apasatoare. Marturii ale unor oameni, unii de meserie, unii sunt medicii, unii sunt infetionisti, altii universitari, sunt si clerici, Patriarhul Daniel, INP Teofan, deci sunt oameni cu pregatiri diferite, cu viziuni diferite asupra lumii, dar impreuna au fel de fel de perspective complementare care aduna un contur al vremurilor pe care le traim.“, a declarat Razvan Popescu, membru CNA.

Toti cei care sunt curiosi daca opiniile lor sunt asemanatoare cu a celor care au contribuit la scrierea volumului lansat seara trecuta la Iasi, pot sa-l achizitioneze la pretul de 49 de lei.

TELEM

Advertisements

Related posts

O femeie s-a ales cu arsuri grave după ce mai mulți tineri au aruncat cu petarde în ea

Redacția

Chirica: Dacă nu se va întâmpla nimic nici în 2024 cu autostrada şi centurile Iaşiului, Paşcaniului, luaţi act de demisia mea din politică

Redacția

Accident grav, cu victime. “Avea viteză destul de mare”

Redacția
Încarcă...