NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prim ministrul Israelului și președintele Egiptului s-au întâlnit oficial pentru prima oară după 10 ani

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat luni că a avut “o întâlnire importantă și foarte bună” cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Sharm el-Sheikh, pe malul Mării Roșii, în care cei doi “au pus bazele avansării unor legături profunde”.

Bennett i-a mulțumit lui Sisi pentru “rolul important al Egiptului în regiune”, menționând că, după mai bine de patru decenii, acordul de pace dintre Israel și Egipt “continuă să servească drept piatră de temelie în securitatea și stabilitatea Orientului Mijlociu”.

Egiptul este prima țară arabă care a semnat un tratat de pace cu Israelul în 1979, dar relațiile dintre cele două țări au fost în permanență afectate de ocupația israeliană a teritoriilor palestiniene.

Bennett a subliniat, de asemenea, “rolul semnificativ” pe care îl joacă Egiptul în “menținerea stabilității securității în Fâșia Gaza”, precum și în contribuția la asigurarea eliberării celor doi civili israelieni și a trupurilor a doi soldați israelieni deținuți de organizația islamistă Hamas.

  

În ultimele luni, Egiptul a încercat să joace în mod mai public rolul unui intermediar între Israel și Hamas, având un rol esențial în negocierea încetării focului care a pus capăt războiului din mai dintre Israel și Hamas după 11 zile.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Ora de vara da ceasurile inainte duminica, 30 martie

Redacția

S-a urcat beat pe bicicletă și s-a izbit frontal într-o mașină de pe contrasens

Redacția

Amenzi de 135.000 de lei după petrecerea cu miel la ceaun, grătar și băutură, organizată de o familie din Suceava

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site