RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Prevenția poate ține sub control traficul de persoane! O nouă campanie la Colegiul ”Unirea”

Colegiul Tehnic CF ”Unirea” a fost din nou astăzi gazda unei acțiuni privind traficul de ființe umane. Campania a avut ca scop conștientizarea în rândul tinerilor, a amplorii și cauzelor acestui fenomen complex.

 De această dată, alături de agent șef adjunct Simona Isticioaia, Poliția de Proximitate Pașcani, a fost prezentă și Ramona Nechifor, Inspectoratul Județean de Poliție Iași la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de Andreea Sabetay  Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

  

 Scopul activității a fost acela de a informa elevii cu privire la acest fenomen și metodele de reducere a vulnerabilității acestora. Au fost purtate discuții privind siguranța pe internet, avantajele acestuia, pericolele şi riscurile mediului virtual.În același timp, polițiștii au dorit să evidențieze faptul că prin renunțarea la activități precum mersul la școală, timpul petrecut alături de familie, activități culturale, artistice, sportive, precum și alte ocupații constructive, inevitabil apar riscurile: timp petrecut cu anturaje negative, abandon școlar, activități nocive, inclusiv traficul de persoane.

”Astăzi a avut loc o activitate despre combaterea traficului de ființe umane. Au fost invitați reprezentanți ai Poliției de Proximitate din Pașcani, și ai Poliției Iași. Traficul de ființe umane este o mare problemă la nivel național, dar și local. Am considerat că este benefic pentru elevi să fie informați pentru a nu cădea victimă acestu flagel. Au fost prezentate filmulețe despre traficul de ființe umane, a urmat apoi o dezbatere pe acest subiect, o discuție constructivă pentru elevi. S-au evidențiat efectele negative pe care le are acest fenomen în societate și pericolele la care sunt expuși unii tineri”, a precizat profesor Ioan Mugurel Spătaru, unul dintre coordonatorii activității. 

 Activitățile desfășurate în parteneriat cu reprezentanții Poliției au constat în: prezentarea de materiale video, distribuirea de pliante cu conținut informativ, studii de caz, mesaje antitrafic.

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Coordonatorii activității au fost profesorii Mihaela Hărățu și Ioan Mugurel Spătaru, de la Colegiul Tehnic CF ”Unirea”.

 

 

 

Related posts

Dezbatere publică pe tema metodologiei de acordare a burselor şcolare în anul şcolar următor

Redacția

Rezultate Bacalaureat 2020. Au fost depuse aproape 63.000 de contestații. Cele mai multe sunt la Limba Română

Redacția

Premii ale elevilor mironiști obținute în cadrul unui concurs de muzică

Redacția
Încarcă...