NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prețurile pentru implementarea unui proiect european cresc cu peste 3 milioane de lei

Consilierii locali sunt chemați joi să aprobe actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiții: „Creșterea eficienței energetice – Grădinița nr. 2, Creșa nr. 1 strada Sportului nr. 11, municipiul Pașcani, județul Iași”. Valoarea lucrărilor a fost aprobată în anul 2019, însă din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții din acest an, implementarea proiectului era pusă sub semnul întrebării, astfel că s-a decis actualizarea prețurilor din 2019, cu cele de acum.

Diferența este însă una foarte mare. Dacă în anul 2019 valoarea totală a proiectului era de aproximativ  5.700.000 lei, acum aceasta va fi de peste 8.800.000 lei. S-a ajuns la această valoare pentru că pe lângă ajustarea prețurilor la materialele de construcție, s-a decis și creșterea valorii lucrărilor neprevăzute de la acest proiect.

Proiectul are ca scop eficientizarea energetică a clădirii în care funcționează cele două instituții preșcolare, reabilitarea sistemului termic și electric, montarea unor centrale proprii, amenajarea unei săli de sport la grădiniță, ateliere de lucru și terapie,  săli de mese, spații de joacă și dotări moderne.

De asemenea, se dorește dotarea cu echipamente didactice pentru pregătirea profesională și echipamente IT, modernizarea utilităților dar și crearea de facilități speciale pentru persoane cu dizabilități, pentru creșterea calității învățământului și procesului educațional.

  

Menționăm că în urma licitației valoarea lucrărilor ar putea să scadă, iar sumele destinate pentru lucrări neprevăzute ar putea să nu fie cheltuite în totalitate dacă situația din teren a fost surprinsă corect în proiectul tehnic aferent acestei investiții.

Advertisements

Related posts

Subiectul rutei ocolitoare adus în discuție la ședința CJ de la Pașcani. Pantazi l-a evitat!

Marius Parteni

Copy paste de 28 de milioane de lei! Ultimul tun al administrației Pantazi – Nedelcu – Zanet pe iluminatul public!

Răzvan Grecu

Trotuarele din Pașcani nu pot fi împărțite de pietoni și autovehicule. La Târgu Frumos se poate, doar pe timpul nopții

Marius Parteni
Încarcă...