RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Prețurile apartamentelor din Iași cresc și în pandemie

Preţurile apartamentelor s-au majorat cu 2,4% în luna octombrie, în marile oraşe ale ţării, după o scădere de 0,9 procente în septembrie, în ciuda pandemiei de COVID-19. O locuinţă la bloc costă, la nivel naţional, 1.335 de euro metrul pătrat util.

După un minus de 0,9% în septembrie faţă de august, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi şi vechi) din România a înregistrat, în luna octombrie, un avans semnificativ.

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, este vorba de diferenţă de 2,4% de la o lună la alta.

Astfel, o locuinţă la bloc a ajuns să coste, la nivel naţional, 1.335 de euro pe metru pătrat util (faţă de 1.304 euro pe metru pătrat util în septembrie).

  

În Iaşi, indicele Imobiliare.ro a înregistrat, per ansamblu, un avans al preţurilor de 0,6% în luna octombrie, de la 1.057 la 1.063 de euro pe metru pătrat util. Cele două segmente de piaţă supuse analizei au avut, însă, o evoluţie diferită: locuinţele din blocurile vechi au consemnat un declin uşor, de 0,2% mai exact (de la 1.084 la 1.082 de euro pe metru pătrat), în vreme ce pe segmentul rezidenţial nou a avut loc un avans de 1,8% (de la 1.028 la 1.046 de euro pe metru pătrat).

telem

Related posts

Bancile isi inchid punctele de lucru

Redacția

Scumpirile în sezonul târgurilor de toamnă. Producătorii au încercat să nu mărească prețurile foarte mult: „Sunt un om maleabil că scad, urc, fac cum trebuie”

Redacția

Noi reguli pentru comercianţii din piaţă

Redacția
Încarcă...