RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Preţul petrolului a scăzut! Avertismentul Agenţiei Internaţionale pentru Energie

Preţurile petrolului au scăzut miercuri, în prima zi de tranzaţionare a lunii aprilie, iar Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) a avertizat că şocul provocat de pandemia de coronavirus se va resimţi, prin intermediul lanţurilor de aprovizionare cu petrol, în alte zone ale sectorului energiei, transmite Reuters, conform news.ro.

Preţurile petrolului au scăzut din cauza pandemiei care a redus consumul de carburanţi la nivel mondial, iar presiuni suplimentare au fost generate de incapacitatea OPEC şi a Rusiei de a extinde acordul de limitare a producţiei de ţiţei.

Miercuri, cotaţiile petrolului au scăzut pe fondul cele mai mari creşteri săptămânale a stocurilor din Statele Unite din 2016, în timp ce cererea de benzină a consemnat cel mai mare declin săptămânal dun istorie, din cauza pandemiei.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 17 cenţi, la 20,31 dolari pe baril, după un minim de 19,9 dolari pe baril.

  

Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 1,61%, la 24,74 dolari pe baril. Indicele a scăzut luni la 21,65 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din anul 2002.

În primul trimestru, preţurile petrolului au înregistrat cea mai mare pierdere din istorie, iar în martie au scăzut cu circa 55%.

Potrivit AIE, aproximativ 5 milioane de barili de petrol extrase zilnic la nivel global nu atrag un preţ suficient de mare pentru a compensa costul de extragere.

Producătorii au reacţionat la scăderea preţurilor prin reducerea semnificativă a cheltuielilor pentru noi exploatări, cu 20%-35% comparativ cu nivelurile planificate pentru 2020.

Un preţ al petrolului de 25 de dolari pe baril va face că unii furnizori internaţionali de gaze să aibă probleme să îşi acopere costurile operaţionale, potrivit agenţiei.

BZI


Related posts

Orange, Vodafone şi Telekom, amendate fiindcă nu au investit în extinderea reţelei

Redacția

Prefectul să se pregătească! Medicii, profesorii, funcționarii îi vor striga la geam

Redacția

2019 bun pentru secretarul general al Primăriei! Două apartamente și un salariu “baban”!

Marius Parteni
Încarcă...